KO ĆE DONETI TREĆI POEN SRBIJI PROTIV ČEHA? Povređeni Tipsa ili srpski dubl?

Za očekivati je da Novak Đoković zabeleži dve pobede nad Berdihom i Štepanekom, ali ono što je najbitnije je čiji će poen prevagnuti na našu stranu i doneti treći, odlučujući trijumf?

  • 1

Srbija čeka drugu ''salataru''! Prva, osvojena 2010. godine protiv neugodnih Francuza, odavno je arhivirana, a poslednja prepreka srpskim teniserima da ponove uspeh od pre tri godine biće reprezentacija Češke.

Česi, koji su i te 2010. godine bili prepreka u polufinalu, u Beograd stižu posle rotacije na mestu selektora, ali osokoljeni dobrom formom Tomaša Berdiha i Radeka Štepaneka. Međutim, neće se oni baš toliko pitati u duelu na tvrdoj podlozi ''Kombank Arene''. Sve oči srpske javnosti naravno da će biti uprte u Novaka Đokovića, od kojeg se očekuje da Srbiji donese dva poena, ali pitanje je ko će doneti treći?

Nole je apsolutni favorit protiv Štepaneka u petak kao i Berdiha u nedelju, a da li će se i kada srpski tim radovati, zavisiće i od ostalih tenisera jer neko će morati da donese i taj odlučujući treći poen. Pre tri godine pobedu za titulu doneo je Viktor Troicki, koji zbog suspenzije neće moći ni da bude u Areni, a kamoli da nastupa za reprezentaciju.

Upravo zbog toga ''knjiga je spala na dva slova'' - Janka Tipsarevića i dubl tim Srbije u kom će verovatno biti Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac. Janko ne može da se pohvali trenutnom dobrom formom, jer će 2013. godinu želeti što pre da zaboravi.

Donekle umor, ali i česte povredice uticale su na to da će Tipsarević godinu završiti kao 36. igrač, što je svakako loš rezultat, pogotovo ako se uzme u obzir da je prethodne godine u ovo vreme igrao na završnom mastersu u Londonu.

Svakako će biti zanimljiv njegov duel sa Radekom Štepanekom zbog velikog incidenta koji se dogodio prošle godine kada je Čeh posle poraza u Pragu, tokom rukovanja, pokazao Srbinu srednji prst. Srbija je taj meč izgubila, ali vreme za osvetu je očigledno stiglo. Iako povređen, Janko će, nema sumnje, imati ogroman motiv.

Velike nade za odlučujući poen Srbija polaže i u Bozoljca i Zimonjića, koji su posle senzacijske pobede nad braćom Brajan u četvrtfinale doneli Noletu meč-loptu za polufinale. Tesan poraz protiv Kanađana takođe govori da Ilija i Ziki dobro funkcionišu, iako im je sreća tada okrenula leđa.

Na ruku srpskom dublu ne ide jedna činjenica - na prethodna dva meča sa Česima Srbija je oba puta položila oružje. U Beogradu je čak igrao i Đoković, ali ni to nije bilo dovoljno da se savladaju Štepanek i Berdih, koji će najverovatnije i ove godine odigrati sve mečeve za Čehe.

Prvi trofej u Dejvis kupu osvojili smo posle velike drame i petog meča sa Francuzima, međutim, verujemo da se niko neće buniti indetičnom scenariju iz 2010. godine. Tipsa, dubl, ili čak i neko treći...svejedno je! Važno je samo da trofej ponovo nađe utočište tamo gde mu je mesto - u Beogradu. Stoga, NAPRED MOMCI!!!

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA