HRVATE ČEKA LEDENO DOBA: Fudbal na Islandu u novembru se nije igrao 30 godina!

Surovi vremenski uslovi očekuju reprezentativce Hrvatske pred prvi meč baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo u Brazilu

  • 3

Da su Hrvati znali kakva ih surovost čeka na Islandu, verovatno se ne bi toliko radovali posle žreba za baraž koji će dati putnike na Svetsko prvenstvo u Brazil. Fudbalska reprezentacija Hrvatske apsolutni je favorit u dvomeču sa reprezentacijom Islanda, koja je u velikoj euforiji zbog istorijskog plasmana u baraž, ali ''kockastima'' svakako neće biti lako u Rejkjaviku, gde se fudbal sredinom novembra nije igrao oko 30 godina.

Neverovatni vremenski uslovi koji najviše podsećaju na ''ledeno doba'' biće glavni adut domaćeg tima koji je navikao na ovakvu ''atmosferu'', koja je Hrvatima već po dolasku zaledila krv u žilama. Sedam stepeni ispod nule kao i jak vetar jačine 70 kilometara na sat dočekao je novinare koji nisu mogli da veruju šta ih je snašlo.

- Vreme koje nas je dočekalo u Rejkjaviku odavalo je utisak surovosti. Po dolasku na aerodrom, jedan od službenika koji je zaljubljenik u fudbal rekao nam je da je poslednja fudbalska utakmica na Islandu u ovo doba, dakle sredinom novembra, odigrana pre 30 godina - prenele su Sportske novosti.

Slično vreme će fudbalere Hrvatske čekati i na dan meča. Prema najavama meteorologa sa Islanda, temperatura će takođe biti ispod nule dok će vetar duvati 43 kilometra na sat. Očekuje se i sneg koji bi noć pre susreta trebalo da pada.

U susednoj zemlji ništa ne prepuštaju slučaju i već su poslali obaveštenje svojim navijačima da bez dugih gaća i tople garderobe ne kreću na put.  Osim surovih vremenskih uslova, ''kockaste'' će dočekati i paklena atmosfera na stadionu s obzirom na to da su karte rasprodate, a ostaje da se vidi kome će rušenje tradicije stare 30 godina doneti sreću na kraju.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA