Podsetite se prvih evropskih mečeva Zvezde i Partizana posle sankcija (VIDEO)

''Crveno-beli'' su na današnji dan pre 19 godina savladali Olimpijakos, a ''crno-beli'' su samo tri dana kasnije bili ubedljivi protiv škotskog Dandija (3:0)

  • 0

Na današnji dan pre tačno 19 godina fudbaleri Crvene zvezde odigrali su prijateljski meč sa ekipom Olimpijakosa, posle skoro tri godine neigranja na '' Marakani'', neposredno po ukidanju sankcija koje su pritiskale tadašnju SRJ. Stoga ne možemo, a da se ne podsetimo tog meča, ali i susreta između Partizana i Dandi junajteda samo tri dana kasnije iste godine.

''Crveno-beli'' su tog prohladnog 12. novembra dočekali ekipu grčkog Olimpijakosa kojeg su ubedljivo savladali sa 4:1 iako rezultat nije bio u prvom planu. Od tog dana počelo je jedno veliko prijateljstvo između pirejskih i beogradskih ''crveno-belih'' kao i njihovih navijača.

Strelci za Zvezdu bili su Marko Perović (dva puta), Dejan ''Rambo'' Petković i Darko Kovačević dok je vodeći gol za Olimpijakos postigao Salkidis.

Samo tri dana kasnije Beograd je bio domaćin drugog meča posle sankcija, a glavni akteri su bili Partizan i Dandi junajted kojeg je sa klupe predvodio bivši igrač ''crno-belih'' Ivan Golac, koji je najzaslužniji za dolazak Škota u tadašnju Jugu.

Skoro 30.000 ljudi došlo je u Humsku da podrži Partizan koji je golovima Alberta Nađa, Dragana Ćirića i Saše Ćurčića slavio sa ubedljivih 3:0, dok je Golac dobio gromoglasan aplauz i skandiranje imena. Takođe, dres škotskog prvoligaša te godine je nosio i nekadašnji fudbaler ''crno-belih'' Gordan Petrić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA