U Sočiju izbacuju novinare koji imaju Instagram?

Ukoliko neko od predstavnika medija napravi video snimak i okači ga na društvene mreže, neće moći da radi više svoj posao tokom Zimskih olimpijskih igara narednog februara

  • 1

Novinarima koji koriste društvene mreže poput Instragrama preti opasnost da im bude zabranjeno da prisustvuju Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju u februaru naredne godine, prenose pojedini ruski mediji.

Razlog je navodno taj što bi ti novinari sa nalozima na društvenim mrežama delili video snimke sa takmičenja. Na seminaru održanom za predstavnike medija koji su se akreditovali za Igre u Sočiju predočeno je da svi oni koji budu koristili svoje pametne telefone da dokumentuju bilo koji trenutak sa sportskih terena ozbiljno će prekršiti pravila, zbog čega će im biti oduzete akreditacije!

Dodaje se da će isključivo novinari koji budu koristili zvaničnu opremu moći da snimaju šta žele tokom trajanja Igara.

Iako je pred prošlogodišnje Letnje igre u Londonu sam Međunarodni olimpijski komitet uveo restrikcije medijima, igračima i navijačima u korišćenju društvenih mreža, generalno je bilo dosta momenata okačenih na profilima. Od tada bi praksa trebalo da bude da se na Tviteru i ostalim mrežama postavljaju samo fotografije, ne i video snimci zbog televizijskih prava.

U narednom periodu će biti poznato da li će organizatori u Sočiju ići do kraja u vezi sa kažnjavanjem novinara tokom takmičenja koje počinje 7. februara.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • predlazem da svi napuste Rusiju

    12. novembar 2013 | 18:13

    Odnosi se samo na inostrane novinare!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA