Radnički spreman da sruši Bešiktaš!

Kragujevčani dočekuju turski tim u 5. kolu Evrokupa sa željom da posle tri vezane pobede nastave seriju trijumfa u Evropi

  • 0

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca dočekuju večeras (18.00) turski Bešiktaš u 5. kolu Evrokupa sa željom da nastave seriju pobeda.

Šumadinci u Evrokupu imaju nanizane tri pobede u Evropi i sa trijumfom nad Turskim timom, ali i Panioniosom koji dolazi sledeće nedelje, obezbedio bi plasman u drugi krug takmičenja.

Ovaj meč biće derbi petog kola u grupi H, odnosno sudar dve najboljeplasirane ekipe.

- Bešiktaš je najjača ekipa u ovoj grupi. Višestruko su skuplji sastav, njihovi uslovi rada su neuporedivo povoljniji, ali borićemo se koliko možemo sa takvim rivalom.

- Imali smo dva dana posle ABA lige da se pripremimo za tursku ekipu. Bešiktaš je prvi put naš gost, čast nam je, a daćemo sve od sebe da igramo ravnopravnu igru - kaže trener Radničkog Miroslav Nikolić.

Jednako rezonuje i kapiten Radničkog Marko Marinović. Nema nikakvu dilemu da je Bešiktaš apsolutni favorit, ali predočava da on i saigrači upravo u tome pronalaze silnu motivaciju da izađu na megdan.

- Utakmica protiv Bešiktaša nam je jedna od važnijih za prolazak u drugi krug Evrokupa. Dolazi nam dobra, skupa ekipa. Prošle godine su igrali u Evroligi, ove su u Evrokupu. Najbolji su u našoj grupi, to se unapred znalo, a vidi se i posle četiri kola.

- Imaju dosta internacionalaca. Oni su u top četiri turske lige, biće mnogo teško pobediti ih. Ali već smo napravili veliko iznenađenje pobedom nad Spartakom, pa se nećemo predati ni Bešiktašu - kaže Marinović.

Koliko su trijumfalne partije protiv Bizonsa, Spartaka i Neptunasa poželjne za ponavljanje u ključnim elementima, toliko su bitne i pouke iz poslednjeg kola ABA lige i kraha igre u drugom delu susreta sa Podgoričanima.

Inače, na poziv Košarkaškog kluba Radnički, svoje prisustvo na utakmici Radnički-Bešiktaš potvrdio je ambasador Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj. Uz njega, meč će pratiti i osoblje ambasade.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA