Mesina priznao: Plašim se Vujoševića!

Trener CSKA istakao da se pribojava filozofije igre stratega Partizana koji je, po njeegovom mišljenju, najjača karika srpskog tima, jer zna da pripremi ekipu da pobedi najjače timove

  • 5

Trener košarkaša CSKA Etore Mesina rekao je da se u timu Partizana najviše plaši trenera Duška Vujoševića i njegove filozofije da pripremi ekipu protiv najjačih timova.

Mesina je u razgovoru za "Informer" istakao da su "artmejci" spremni za duel sa srpskim i regionalnim šampionom u petak od 17.00 sati u Moskvi u 5. kolu Evrolige.

- Najveća Partizanova snaga je filozofija trenera Duška Vujoševića. To je ono što "crno-belima" donosi pobede. Igra je zasnovana na agresivnoj odbrani, s kojom se teško izlazi na kraj. Odlični su u skoku i dobro kontrolišu utakmicu - kaže Mesina.

On smatra da "armejci" nisu favoriti za osvajanje Evrolige, ali se slaže da su jedni od kandidata za završni turnir.

- Ne bih mogao da izdvojim neki tim kao favorita za osvajanje, pa tako ni CSKA. Uvek neki tim može da iznenadi i popne se na postolje. Lakše mi je da prognoziram ko će na fajnal for nego ko će do titule. Za fajnal for su kandidati pored CSKA, još i Barselona, Real, Olimpijakos, Panatinaikos, pa i turski Fenerbahče - rekao je Mesina.

Italijanski stručnjak je na kraju dodao da ne oseća rivalitet sa Željko Obradovićem, sa kojima je tokom karijere mnogo borbi vodio za titulu prvaka Evrope.

- Obradović je trener koga mnogo cenim i poštujem. Poštujem ga kao čoveka, a posebno kao profesionalca. Zaboravite na rivalstvo. Nikada nisam smatrao svoj posao kao partiju šaha Spaskog i Fišera - poručio je Mesina.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Teror-Institucija

    13. novembar 2013 | 12:01

    Vi ga se sigurno plasite,godinama vas u suzama ostavljmo,obrisi suze mala moja...

  • Nemanja

    13. novembar 2013 | 13:18

    Kako li se tek cigani plase kada ih 15 godina ubija...

  • Mile

    13. novembar 2013 | 12:07

    Plasim se i ja, pogotovo kada prica kako ce da se opasa dinamitom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA