NOLE: Dejvis kup bi mogao da bude Svetsko prvenstvo u tenisu!

Najbolji srpski teniser smatra da je dobra ideja da se Dejvis kup održava na svake dve godine, jer bi tako čak i dobio na popularnosti

  • 0

Posle zasluženog dana odmora nakon osvojenog završnog Mastersa u Londonu, Novak Đoković je trenirao u "Kombank Areni", gde njega i srpsku Dejvis kup reprezentaciju Srbije očekuje finalni duel sa Češkom. Na pitanje šta je radio kad je stigao u Beograd, Đoković je šaljivo odgovorio:

- Trenirao sam na šljaci tri sata... Šalim se, to je bio samo dan odmora posle nekog turnira, koji je neophodan da bi se telo malo odmorilo.

Brojni strani novinari su i dalje imali pitanja u vezi sa rivalitetom sa prvim teniserom sveta Rafaelom Nadalom.

- Nadal je zaslužio da bude prvi jer je osvojio najviše trofeja i bio najbolji u najvažnijim mečevima ove sezone. Imao sam teoretsku šansu da i ja budem prvi, i uradio sam sve što je bilo do mene, ali na kraju to nije bilo dovoljno da budem prvi kao prošle sezone. Uspeo sam da vežem 20 pobeda i na sjajan način privedem sezonu kraju - rekao je Đoković, koji je odmah dobio pitanje šta je njemu falilo u najvažnijim mečevima sezone.

- U mečevima sa Nadalom i Marijem nisam bio na visini zadatka, pa sam morao malo da poradim pre svega na mentalnom pristupu i uz neke sitne korekcije dovedem igru na viši nivo, u čemu sam i uspeo. Pobeda nad Kanadom u polufinalu Dejvis kupa mi je dala vetar u leđa za sjajnu seriju.

Već neko vreme se spekuliše da se promeni sistem takmičenja Dejvis kupa, a Đoković je sa tim saglasan.

- Postoji priča da se ovo takmičenje održava na svake dve godine, koje bi trjalo dve-tri nedelje. Igralo bi se po grupnim fazama. Većina top igrača ne učestvuje svake godine u svojoj reprezentaciji. Izdvojio bih Federera, takođe ni ja nisam učestvovao 2012. zbog jako zgusnustog kalendara, i smatram da bi ako dođe do promene sistema, to doprinelo popularnosti ovog takmičenja. Kao što je Svetsko prvenstvo u fudbalu, tako bi i za nas ovo bilo Svetsko prvenstvo u tenisu.

Kao omiljeni trenutak tokom takmičenja u Dejvis kupu, Đoković je izdvojio poslednji poen Viktora Troickog u finalu protiv Francuske pre 2010. godine, posle kog je ceo tim pojurio ka njemu da to proslavi.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(P.M./B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA