Urugvajci i Meksikanci "petardama" obezbedili SP! (VIDEO)

Kavani, Suarez i ekipa potukli do nogu nedorasle Jordance u Amanu 5:0 i već posle prvog meča baraža rešili sve dileme, dok je Meksiko kao domaćin savladao Novi Zeland 5:1

  • 0

Reprezentacija Urugvaja savladala je Jordan 5:0 u Amanu u prvom meču baraža kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu i praktično obezbedila učešće na globalnoj smotri.

Šapioni Južne Amerike i četvrtoplasirani sa prethodnog Mondijala, održanog u Južnoj Africi 2010, opravdali su ulogu favorita i već u prvih 45 minuta stekli veliki kapital golovima Pereire u 22. minutu i Stuanija u 42.

To je bio samo početak "kanonade" jer je Lodeiro je u 69. minutu povisio na 3:0, u 78. mrežu domaćina zatresao je i Rodrigez, da bi Kavani u drugom monutu nadoknade postavio konačan rezultat.

Urugvajci će na Mondijalu biti nosioci, iako su učešće izborili tek u baražu, jer su na oktobarskoj listi FIFA zauzeli šesto mesto. Holanđani su se možda nadali da Jordan napravi senzaciju, kako bi oni bili povlašćeni, ali ništa od toga.

Slično Urugvaju i Meksiko je "petardom" obavio posao protiv Novog Zelanda, samo na svom terenu, 5:1.

Gosti su odolevali do 32. minuta kada ih je načeo Agilar, da bi Himenez u 40. povećao vođstvo. U nastavku potop Novozelenđana, Peralta je u 48. minutu postigao treći gol, a onda je viđena efikasna završnica. Peralta u 80. minutu ponovo trese mrežu, Markez je u 83. povisio na 5:0, da bi odmah zatim gosti preko Džejmsa stigli do počasnog gola, koji im baš ne daje veliku nadu da u revanšu mogu da se nadaju čudu.

Revanši su na programu 20. novembra.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA