ZVEZDA UPOZORAVA: Navijači, ne bacajte ništa, kazniće nas!

Iz Crvene zvezde upozoravaju da ukoliko se ponovi ubacivanje predmeta na teren i ometanje protivničkih igrača laserom kao na utakmici sa Panateikosom, klubu prete ozbiljne sankcije.

  • 2
Košarkaši Zvezde izlaze na teren Foto: S. Pikula

Košarkaši Crvene zvezde u petak od 20 časova dočekuju ekipu Lijetos Ritasa u okviru petog kola Evrolige. Crveno-beli su se posle pobede na gostovanju u Španiji protiv Laboral Kuće potpuno vratili u igru za prolaz u TOP 16 fazu, pa je utakmica protiv Ritasa od velikog značaja za izabranike Dejana Radonjića:

U Zvezdi se nadaju velikoj podršci navijača, ali takođe upozoravaju da se ne smeju ponoviti dešavanja sa prethodne utakmice u Pioniru protiv Panateikosa kada je dosta predmeta bačeno na parket i kada je upotrebljavan laser.

- Izabranici Dejana Radonjića juriće drugu pobedu u evroligaškom društvu koja bi im otškrinula vrata Top 16 faze, ali pod lupom će biti i svi simpatizeri crveno-belih.

Jer, Crvena zvezda Telekom je posle duela sa Panatinaikosom kažnjena sa čak 12.000 evra zbog ubacivanja tvrdih predmeta na teren i upotrebe lasera, a od strane disciplinskog sudije Evrolige stiglo je i jasno upozorenje da ukoliko se nešto slično bude ponovilo sankcije će biti još drastičnije.

U slučaju da neodgovornim ponašanjem pojedinaca se ponovi ubacivanje tvrdih predmeta na teren i upotreba lasera Crvena zvezda bi mogla da bude sankcionisana mnogo većom novčanom kaznom, kao i igranjem utakmica pred praznim tribinama, oduzimanjem bodova, pa čak i isključenjem iz takmičenja na godinu dana, navodi se na sajtu Crvene zvezde.

Sve to su nesagledive posledice koje bi nanele nenadoknadivu štetu klubu.

Takođe, u želji da sve protekne bez incidenata Crvenoj zvezdi je potrebna pomoć i podrška svih onih koji u petak budu bili u beogradskom hramu košarke i zato pozivamo na zdrav razum.

Ubacivanjem predmeta na teren i upotrebom lasera neće se pomoći klubu niti iskazati ljubav prema Crvenoj zvezdi. Naprotiv, takvo ponašanje biće upereno protiv interesa Zvezde.

Zato još jednom apelujemo da se navija fer i sportski, bez upotrebe pirotehničkih sredstava (petardi, baklji, dimnih bombi), bez ubacivanja bilo kakvih predmeta na teren (upaljači, sitan novac) i upotrebe lasera, jer će se samo na taj način adekvatno pomoći Crvenoj zvezdi da zabeleži još jednu važnu pobedu. - stoji u saopštenju kluba.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA