Stojković protiv Rusije 50. put brani za reprezentaciju!

Reprezentativni čuvar mreže nada se da bi već tokom sledeće godine mogao da uđe u istoriju domaćeg fudbala kao rekorder među golmanima po broju nastupa za državni tim

  • 4

Golman fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Stojković rekao je da mu je čast što brani boje nacionalnog tima i da je ponosan što će na meču protiv Rusije obući državni dres jubilarni 50. put.

Najbolji fudbaleri Srbije odradili su prvi trening u Dubaiju, gde se u petak u prijateljskoj utakmici sastaju sa selekcijom Rusije, koja je izborila direktno učešće na prvenstvu sveta sledeće godine u Brazilu.

- Za mene je velika čast da branim boje reprezentacije i na broj 50 moram da budem ponosan. Da nije bilo onih incidenata, sada bih imao skoro 70 nastupa. Nije mala stvar prestići jednog Šoškića i sada mi ostaje da dostignem još jednu legendu našeg fudbala, Vladimira Bearu. Nedostaje mi još sedam utakmica i možda već sledeće godine postanem rekorder kao golman sa najviše igara za državni tim - izjavio je Stojković za sajt FSS.

Slavljenim se potom osvrnuo na predstojeći meč.

- Rusija je veliki izazov, poseduju sjajne individualce i možda nam je ovo i najjača provera u poslednjih nekoliko godina. Volim da se merim sa najboljima, tako da ću i u petak imati ogroman motiv. Selektor nam je već ukazao na neke njihove mane i pokušaćemo da ih iskoristimo - kazao je Stojković.

Prijateljska utakmica između reprezentacija Srbije i Rusije igra se u petak na stadionu Al Vasl, a pored čelnika FSS Tomislava Karadžića i Zorana Lakovića, meču će prisustvovati i ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ироничар

    14. novembar 2013 | 02:51

    Kolko puta nam se spasavao mrežu u smrtnim situacijama i penalima. To da se žviždi svom golmanu reprezentacije nema ni u Africi ni na Madagaskaru, to ima samo u "savremenoj" Srbiji. To valjda naši "pametni ljudi" dolaze na stadione kako bi ometali svog golmana da može da nam suparnička ekipa d agol... dolaze na stadione da bodre suparnike izgleda.. ili su toliko glupi da ne shvataju da to čine. ovo nam je najbolji golman i nemamo boljeg, pričajte šta oćete, one pričice kako on ne valja kao čovek i bla bla bla... jer ga svi vi lično dobro znate itd... mene zabole uvo nek je đubre stoputa i neka je stoputa prešao iz zvezde u partizan i okrenuto i d aje ne znam koga provocirao ... ja ću da i dalje bodrim svoju reprezentaciju celu i neću da žviždim golmanu koji nam štiti mrežu - tako bi učinio i sav svet osim Srbije. pa čak i oni dobri ljudi iz plemena Zulu tamo dole. Pozdrav od zvezdaša ali pre svega srpskog patriote.

  • Kiko

    14. novembar 2013 | 02:22

    Za repku stvarno nemam sta lose reci kako brani.

  • pajdo

    14. novembar 2013 | 02:13

    50 puta previše...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA