Raduljica gledao magiju Orlanda, ''bokser'' Mozgov srušio Lejkerse (VIDEO)

Srpski košarkaš za nešto više od šest minuta postigao samo dva poena* Rus u redovima Denvera torpedovao Lejkerse iako je tokom meča dobio lakat u glavu od Džordana Hila

  • 0

Srpski košarkaš Miroslav Raduljica i Milvoki Baksi doživeli su peti poraz u NBA sezoni na gostovanju Orlandu, rezultatom 94:91. Iako su imali dvocifrenu prednost posle prve četvrtine, Baksi su u nastavku ''torpedovani'' od strane Arona Aflala, koji je odigrao utakmicu karijere i na kraju ubacio 36 poena.

 

Aflalo je od ubačenih 36 čak 29 poena ''sasuo'' u drugom poluvremenu uz šut za tri poena 8/11, a veličanstvenu noć za njega završio je ukradenom loptom Ou-Džej Meju, koji nije stigao da šutira za produžetke.

 

- Bio sam pomalo razočaran našim izdanjem u prvom poluvremenu dok su mi se u drugom delu otvarale razne opcije. Sreća, pa me je služio šut za tri poena - rekao je Aflalo posle meča u kojem se istakao i Crnogorac Nikola Vučević sa dabl-dabl učinkom od 17 poena i 11 skokova.

 

S druge strane, Raduljica je u porazu Milvokija odigrao nešto više od šest minuta i uspeo je da ubaci dva poena uz jedan skok. Ou-Džej Mejo je ubacio 25, a Karlos Batler 20 poena u gostujućoj ekipi.

 

 

Predvođeni francuskim dvojcem Parker - Diao San Antonio, Sparsi su zabeležili šestu pobedu u nizu pošto su na svom terenu bili bolji od Vašingtona sa rezultatom 92:79. Parker je meč završio sa 16 poena i pet asistencija dok je Diao dao poen manje. Spliter je bio na pragu dabl-dabla sa 13 poena i devet asistencija, dok su Belineli i Đinobili svoj doprinos dali sa po deset koševa.

 

U poraženoj ekipi Vebster je na 21 poen pridodao 10 skokova, a pratio ga je sa 19 poena Bil. Upravo ova dva košarkaša uključujući i Vola (14p) bili su jedini dvocifreni u Vašingtonu, te otuda i ne čudi poraz protiv prošlogodišnjeg finaliste NBA lige.

 

 

Lejkersima nisu pomogla ni trojica dabl-dabl igrača protiv raspoloženog Denvera odnosno Timofeja Mozgova, koji je postigao 23 poena uz devet asistencija u pobedi njegovog tima (111:99).  Lakat u bradu koji je dobio od Džordana Hila u jednom momentu samo je razljutio Rusa, koji je do kraja meča presudio ''jezerdžijama''.

 

- On je večeras bio kao stari ruski bokser, nije popustio ni u jednom momentu. Prosto obožavam njegov način igre - rekao je za Mozgova njegov saigrač Nejt Robinson. Pored Mozgova, odlučnu rolu odigrali su i Fared sa 21 poenom i 13 skokova kao i Lovson sa 19 ubačenih koševa.

 

Ko bi rekao da 25 poena i 12 skokova Gasola, 18 poena i 15 skokova Hila, ali i 15 poena i 11 asistencija Blejka neće biti dovoljna da Lejkersi nastave pobednički niz i izbalansiraju broj pobeda i poraza. Ovako, ostali su na četiri pobede uz šest poraza.

 

 

REZULTATI:

 

Milvoki  - Orlando 91:94

Hjuston - Filadelfija 117:123

Šarlot - Boston 89:83

Njujork - Atlanta 95:91

Klivlend - Minesota 95:124

Toronto - Memfis 103:87

Vašington - San Antonio 79:92

LA Lejkersi - Denver 99:111

Nju Orleans - Juta 105:111

Finiks - Portland 89:90

Bruklin - Sakramento 86:107

Oklahoma - LA Klipersi 103:111

 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA