Radonjić: Nemam info da smo favoriti protiv Ritasa!

Trener Crvene zvezde veruje da će njegovi izabranici konačno slaviti u "Pioniru" posle 14 godina

  • 0
Košarkaši Zvezde pozdravljaju publiku na kraju meča Foto: S. Pikula

Radonjić najavljuje pobedu. Košarkaši Crvene zvezde u petak uveče od 20 časova dočekuju ekipu Lijetos Ritasa u okviru petog kola Evrolige, a izabranici Dejana Radonjića posle pobede protiv Laboral kuće žele da ostvare i prvi trijumf na domaćem parketu.

"Crveno-beli" nisu slavili u Evroligi u "Pioniru" još od 1999. godine kada su uz pomoć Vlade Divca savladali takođe litvansku ekipu Žalgiris, a Dejan Radonjić smatra da je sada pravi trenutak za novi trijumf protiv Litvanaca:

- Želimo da ostvarimo prvu pobedu na svom parketu posle toliko godina. Lijetuvos će sigurno želeti da posle ovog meča ostane u trci za Top 16, ali nam ambijent u dvorani daje šansu da kroz dobru igru i mi budemo među 16 najboljih u Evropi - rekao je Radonjić.

 

Iako se kroz medije ovih dana uloga favorita nameće Crvenoj zvezdi, trener "crveno-belih" je izneo dosta hvale na račun gostujućeg tima:

- Nemam tu informaciju da smo mi favoriti. Mislim da nije dobro to što se gleda na nas kao na favorita u ovoj utakmici. To me ne zanima, ponavljam, jedino što želim je da moja ekipa bude koncentrisana na duel sa Ritasom.

- Lijetuvos Ritas je ove godine kroz kvalifikacije ozbezbedio plasman u Evroligu. Godinama igraju u Evropi, što u Evroligi, što u Evrokupu, koji su ovojili 2005. godine.

- Osim Kuka, tu su nekadašnji NBA košarkaš Darijus Songaila, Martinas Gecevičijus je došao iz Olimpijakosa. Posebno treba istaći još jednog bivšeg člane Zvezde Stevana Jelovca, koji ima visok procenat u šutu za tri poena - upozorava Radonjić.

Na konferenciji za štampu još jednom je apelovano da navijači ne ubacuju nikakve predmete na parket, kao i da ne upotrebljavaju laser.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA