Zvezda remizirala sa Spartakom u prijateljskom meču

Pred praznim tribinama na "Marakani", crveno-beli odigrali nerešeno sa subotičkom ekipom 1:1

  • 1

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno 1:1 u prijateljskom meču sa subotičkim Spartakom, prvom odigranom u toku dvonedeljne reprezentativne pauze. Strelci su bili Savićević sa penala i Radović.

Trener Slaviša Stojanović u ovom kontrolnom meču isprobao je igrače sa manjom minutažom, dok su oni koji su izneli najveći teret u dosadašnjem delu sezone odradili jutarnji trening. Takođe, van konkurencije za susret sa Subotičanima ostali su i fudbaleri koji su pozvani za nastupe u nacionalnim timovima.

Trener Kanatlarovski na raspolaganju je imao sve prvotimce, cela dva tima, a meč je započeo sa standardnih 11.

Crveno-beli su odlično ušli u utakmicu, a tokom prvog poluvremena najviše su se istakli Mirić, Mihajlović, Onjilo i Savićević. Snažni Nigerijac zadavao je mnogo problema odbrani gostiju, ali nije uspevao da postigne gol. Našao se tri vrlo izgledne šanse, međutim, falilo mu je koncentracije u završnici. U 23. minutu, Ifeani je ukrao loptu defanzivcima Spartaka, izbio sam pred gol ali se umesto za šut, odlučio za asistenciju Mihajloviću čiji udarac u padu brani Jovančić. Mladi napadač u samom finišu prvih 45. minuta imao je još jednu kolosalnu šansu, međutim, lopta se od stative odbila u polje.

Da se na odmor ne ode najnepopularnijim rezultatom, pobrinuo se Vukan Savićević koji je na isteku pola časa igre uspešno izveo jedanaesterac posle starta odbrane gostiju nad Onjilom. Kapiten Crvene zvezde na današnjem meču bio je smiren i koncentrisan, loptu je poslao u jednu, a golmana u drugu stranu. Sa druge strane, Spartak je ozbiljno zapretio u tri navrata, međutim, u nastavak meča se ušlo sa rezultatom 1:0.

U 57. minutu gosti stižu do izjednačenja. Iz slobodnog udarca sa leve strane Torbica je uputio odličan centaršut, a najbolji u skoku bio je Radović i doneo svom timu poravnanje. Oba trenera su izvršila veliki broj izmena, što se odrazilo na sadržaj susreta. U odnosu na veoma sadržajno prvo poluvreme u nastavku je viđeno mnogo manje pravih prilika. Pobedu Crvenoj zvezdi mogao je da donese Mladenović koji je u 67. minutu odlično izveo solo-prodor, međutim slabo je šutirao ka golu gostiju.

Zvezda će u subotu 16. novembra odigrati još jedan kontrolni susret protiv prvoligaša, ekipe Doline u Padini. Početak meča zakazan je za 13:30 časova.

CRVENA ZVEZDA: Vesić, Ahčin, Arauho, Lazić, Nenadić, Jokić, Savićević, Mirić, Mladenović, Mihajlović i Onjilo.

Rezerve: Trkulja, Đorđević, Đuričković, Čikić, Grujić.

SPARTAK: Jovanić, Stevanović, Radović, Cicmil, Puškarić, Kovačević, Trivunović, Mrkela, Torbica, Šarac, Nosković.

Rezerve: Janošević, Farkaš, Antonić, Vidović, Vojvodić, Džugurdić, Milivojev, Jondić, Mezei, Marković, Popara.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs/Izvor: crvenazvezdafk.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA