REKORD ZA GINISA: Postigao koš sa 33 metra! (VIDEO)

Tander Lou, novajlija u timu Harlem Globtrotersa, oborio svetski rekord u postizanju koša sa najveće udaljenosti

  • 0

Košarkaš Harlem Globtrotersa Tander Lou ušao je u Ginisovu knjigu rekorda, pošto je postigao koš sa najveće udaljenosti − čak 33,45 metara!

On je tako srušio rekord koji je pre tri godine postavio profesor fizičkog iz osnovne škole Kampel Hol, Elan Buler, koji je bio precizan sa udaljenosti od 31,87 metara.

- Vau! Ovo je sigurno velika čast da na ovakav način, još kao ruki, predstavim tim. Globtrotersi priređuju svako veče fenomenalne poteze, tako da želim sve da pozovem na naše utakmice - izjavio je Tander.

Lou je rekord postavio u okviru devetog godišnjeg obeležavanja Dana Ginisovih svetskih rekorda, u "Ju-Es Ervez" centru, domu NBA ekipe Finiksa Sansa.

Harlem Globtroters je egzibicioni košarkaški klub, koji kombinuje sport, pozorište i komediju. Sedište se nalazi u Finiksu, a klub je u vlasništvu kompanije "Šamrok Holdings". Odigrali su više od 20.000 egzibicionih utakmica u 120 zemalja.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA