Omar Kuk protiv Zvezde ulazi u istoriju Evrolige! (VIDEO)

Američkom plejmejkeru nedostaje samo jedna asistencija da postane deseti najbolji dodavač u istoriji najjačeg evropskog takmičenja

  • 0

Košarkaši Crvene zvezde u petak od 20 časova dočekuju ekipu Lijetuvos Ritasa u okviru petog kola Evrolige.

Za litvansku ekipu nastupa i nekadašnji plejmejker "crveno-belih" Omar Kuk, koji će se, ukoliko zabeležu jednu asistensciju na meču, izjednačiti sa Nikolom Vujčićem na desetom mestu najboljih asistenata u istoriji Evrolige. Kuk se vraća u Beograd, rodni grad njegove ćerke.

- Uzbudljivo je igrati protiv Crvene zvezde opet. Ovo će mi biti prvi put da igram pred navijačima Crvene zvezde, a kada sam ja bio, nije bilo ovako kao što sada izgleda. Video sam na televiziji i to zaista izgleda sjajno - kaže Kuk za Telegraf.

GODINA JUBILEJA ZA KUKA

Kuk bi baš protiv Crvene zvezde mogao da uđe u istoriju, za to mu je potrebno da samo jednom kvalitetno uposli saigrača da poenitra:

- Pa svaka utakmica je neko novo dostigunće. Pre dva meča sam zabeležio stoti nastup i sakupio 500 asistencija, a ovo bi sada bilo zaista sjajno ostvarenje - objasnio je Amerikanac.

Kuk smatra da njegova ekipa i dalje ima solidne šanse da se kvalifikuje u TOP 16:

- Ima još dosta da se igra zaista. Fokusirani smo na to da izborimo prolaz u TOP 16, a pobeda ovde bi bila veliki korak ka tome - objasnio je Omar Kuk.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(M. Raković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA