NBA: Voriorsima triler, Rokitsi slavili u Njujorku! (VIDEO)

Golden Stejt košem Igudale u poslednjoj sekundi savladao Oklahoma Siti sa 116:115 u Ouklendu, dok je Hjuston kao gost bio bolji od Niksa sa 109:106

  • 0

U noći između četvrtka i petka odigrana su samo dva meča u NBA ligi, ali oba derbija. Hjuston je pobedio sa 109:106 u Njujorku uprkos 45 poena Karmela Entonija, dok je Golden Stejt kao domaćin slavio u trileru sa 116:115 protiv Oklahoma Siti Tandera.

Pored Entonija, vrlo uzbudljiv meč u Njujorku obeležili su Andrea Barnjani sa 22 poena u timu domaćina, dok je Džejms Harden postigao 36 za Rokitse (11 u završnoj deonici) uz dva slobodna bacanja kojima je postavio konačan rezultat dve sekunde pre kraja. Očajnički pokušaj trojke Džej Ar Smita nije uspeo.

Osim Hardena, u timu iz Hjustona istakli su se Čendler Parsons sa 22 poena i Džeremi Lin sa 21. Dvajt Hauard postigao je samo sedam poena, ali imao je 15 skokova i četiri blokade i pogodio je dva važna penala u završnici utakmice, što mu se retko dešava. Rokitsi su igrali bez Omera Ašika, za kojeg neki teksaški mediji tvrde da je tražio trejd, dok je trener Kevin Mekhejl izjavio da mu je Turčin rekao pre meča da se ne oseća dobro i da ga je zato izostavio.

Nemanja Nedović i Ognjen Kuzmić sa klupe su gledali pobedu svog Golden Stejta u Ouklendu protiv veoma jake Oklahome sa 116:115. Viđen je spektakl, a pobedu Voriorsima doneo je Andre Igudala pogotkom na samom kraju, iako je Rasel Vestbruk doveo Tandere u minimalno vođstvo dve sekunde pre završetka meča.

Igudala je utakmicu završio sa 14 poena i devet asistencija, uz samo jedan promašaj, Klej Tompson ubacio je 27, Stiven Kari 22 poena uz devet asistencija, Dejvid Li 20 poena.

Na drugoj strani Vestbruk je upisao 31 poen (devet skokova), Serž Ibaka 27, Kevin Durant "samo" 20 uz ne baš sjajan šut iz polja (5-13).

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA