GRANICA BOLA, PRELOMA, GUŠENJA: Najboljih 20 prekida u istoriji UFC! (VIDEO)

Iako trpe bol više od prosečnih ljudi, i "moderni gladijatori" ponekad traže "milost" od protivnika i prekid borbe, što je dokaz da nisu sa druge planete

  • 1

Granica bola kod "modernih gladijatora" možda je iznad uobičajene u odnosu na prosečnog čoveka, ali ni borci iz oktagona ne mogu sve da izdrže.

S obzirom na brutalnost i krvoločnost koju pokazuju, pojedini od njih verovatno se ne bi složili da je predaja častan čin, a mi smo vam spremili 20 najboljih prekida u istoriji UFC-a.

20. Anderson Silva - Trevis Luter

Posle drugog obaranja i nezavidne pozicije u toku borbe, Silva je preuzeo inicijativu i dubokim gušenjem u trijnaglu, prisilio je Lutera, vlasnika crnog pojasa u brazilskoj džiu-džici, da prizna poraz u sopstvenoj borbi.

19. Karlos Njuton - Pet Miletić

Kraj jedne ere došao je kada je Njuton, koristeći redak "buldog" prigušivač, ostavio bez daha šampiona u veleter kategoriji Miletića.

18. Met Hjuz - Džordž Sent-Pjer

U borbi za upražnjenu titulu u veleter kategoriji, Met Hjuz je zadržao hladnokrvnost i uspeo da natera mladu nadu "GSP" da se preda!

17. Rojs Gracie - Kimo Leopoldo

Možda u najteže izvojevanoj pobedi u svojoj istoriji Gracie je uspeo da izmori, a potom i ručnom polugom natera da "moli" izrazito snažnijeg Kima!

16. Nejt Diaz - Kurt Pelegrino

Potez koji se nalazi u svakom video -snimku Diazovih najboljih udaraca je zahvat nogama u trijanglu oko glave Pelegrina. Dijaz je u toku davljenja protivnika imao vremena za slavlje, što potvrđuje perfektnost ovog poteza!

15. Anderson Silva - Den Henderson

"Pauk" je uspeo da objedini titule u UFC i PRAJD organizaciji, jer je uspeo da prevaziđe loše otvaranje borbe i davljenjem porazi Hendersona.

14. Murilo Bustamante - Met Lindlend

U borbi za pojas šampiona u srednjoj kategoriji viđene su dve predaje, jer je izazivač Lindlend porekao da je "molio" protivnika da se zaustavi pri lomljenju ruke polugom. Pravda je zadovoljena kada je Bustamante, posle ponovnog starta, po drugi put bacio Lindlenda na "kolena".

13. Kris Litl - Džejson Giliam

Jedan od najatraktivnijih boraca u UFC istoriji Kris Litl ostaće upamćen po istovremenom obrnutom triangl zahvatu i ručnoj poluzi zbog čega je sudija morao da prekine dvoboj sa Džejsonom Giliamom.

12. Karo Parisian - Dejv Straser

Dok se pripremao za Olimpijske igre 2004. godine, džudista Parisian izveo je zadivljući Sumi gaeši udarac na koji je nadovezao Kimuru. To je bio jedinstven prekid borbe.

11. Frenk Mir - Minotaur Nogeiro

Izgledalo je da je "Veliki Nog" nadomak pobede u revanš meču protiv Mira kada mu je zadao udarac kolenom direktno u lice. Ipak Mir je uspeo da se oporavi, okrene Minotaura i Kimurom dođe do trijumfa.

10. Ronda Rouzi - Liz Karmouč

U istorijskoj prvoj borbi za titulu u ženskoj konkurenciji UFC-a, šampionka Ronda Rouzi prevazišla je pritisak i upotrebila svoj zaštitni znak, polugu na ruci 11 sekundi pre kraja prve runde!

9. Čan Sung Jung - Leonard Garsiju

U reprizi borbe koju su svi označili kao dvoboj decenije Čan Sung Jung poznat i kao korejski Zombi postao je jedini borac koji je uspeo da reši borbu dvostrukom polugom u istoriji UFC!

8. Forest Grifin - Šogun Rua

Mnogi su mislili da je Grifin izgubio razum kada je odlučio da se dobrovoljno suprotstavi Šogunu, strašnom UFC debiju legende PRAJD organizacije. Međutim, Grifin je uspeo da napravi iznenađenje i 15 sekundi pre kraja dvoboja savlada Ruu.

7. Rojs Gracie - Den Severn

Gracies nije iskoristio prednost u veličini i snazi u odnosu na NCAA rvača Severna, ali je potezom Muhameda Alija iz duela protiv Formana izvojevao pobedu iz čeljusti poraza.

6. Frenk Mir - Tim Silvia

Svi su bili začuđeni kada je sudija prekinuo borbu prilikom Mirovog pokušaja poluge na ruci Silvija, koji je opravdano prigovorio deliocu pravi. Ipak, na usporenom snimku se vidi da je od siline poluge Silvio dao znak za predaju, a ultrazvuk je kasnije pokazao četiri preloma.

5. BJ Pen - Met Hjuz

Kralj veltera Hjuz delovao je nepobedivo u poslednjih 13 borbi, ali je Penov prelazak iz lakše kategorije označio i slom šampiona! Pen je imao potpunu kontrolu i pre davljenja kojim je briljantno rešio meč, zadavao je udarce u glavu Hjuza kome nije bilo spasa.

4. Frenk Mir - Brok Lesnar

Bivši profesionalni rvač Lesnar sa zvukom sirene za početak meča zadao je Miru popularni "čekić" udarac i samo nekoliko sekundi delilo ga je od pobede. Ipak, kontroverzna odlukea sudija da ponove početak dvoboja dala je priliku Miru da ščepa Lesnaru za nogu i polugom stigne do pobede!

3. Rojs Gracie - Ken Šamrok

Dvoboj između Rosja Gracie i Kena Šamroka srušio je decenijski holivudski mit da borci sa što većim mišićima uvek pobeđuju! Rojs je uspeo da da retko "čistim" davljenjem reši borbu u svoju korist!

2. Met Hjuz - Frenk Trig

U najboljoj borbi po mišljenju predsednika UFC Dene Vajta , kralj velter kategorije Hjuz nekako je uspeo da se iskobelja iz Trigovog "zagrljaja", a potom je uspeo da ga podigne i u baci na pod oktagona i prigušivačem izbori sjajnu pobedu!

1. Anderson Silva - Karl Šonen

Neverovatan povratak u borbu smo ostavili za kraj! Šonen je brutalno izudarao Silvu tokom četiri i po runde, ali je brazilski šampion nekako našao prostor da uhvati Šonenovu ruku u trijangl čok i jedan od najneverovatnijih mečeva reši u svoju korist.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(P. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA