"Crno-beli" traže pobedu na oproštaju od Lige šampiona

Rukometaši Partizana u nedelju igraju poslednju utakmicu grupe D u Ligi šampiona protiv francuskog Monpeljea u hali Pionir

  • 0

Trener rukometaša Partizana Aleksandar Brković najavio je da će ekipa pokušati da pobedom protiv francuskog Monpeljea osvoji prve bodove u Ligi šampiona i na najbolji način završi učešće u tom takmičenju.

- Žao mi je što nismo do sada uspeli da osvojimo bod. Ove godine smo samo učestvovali u Ligi šampiona, nadam se da će sledeće godine biti bolje. Stiže nam u goste vrhunska ekipa Monpeljea, predvođena jednim od najboljih rukometaša sveta Nikolom Karabatićem - rekao je Brković na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

Strateg "crno-belih" kazao je da je mladi tim Partizana stekao ogromno iskustvo igrajući u najkvalitetnijem evropskom takmičenju.

- Uoči početka sezone rekao sam da bi radije igrao Ligu šampiona, nego finale Evročelendž kupa. Ipak su sva svetla javnosti usmerena na dešavanja u elitnom takmičenju - naveo je on.

Brković je dodao da klub nije mogao da izbegne prodaju Strahinje Milića i Ivana Dimitrijevića, ali je kazao da veruje da se u nastavku sezone neće osetiti njihov izostanak.

- Partizan ne sme da zavisi od jednog ili dva igrača. Dobili smo ponudu koju nismo mogli da odbijemo, nismo želeli da stanemo na put razvoju igrača. Nedostajaće nam, ali da nemamo dovoljno igrača, sigurno ih ne bi puštali - kazao je Brković.

Iskusni rukometaš Partizana Vladimir Mandić rekao je da nije iznenađenje što je Partizan u jakoj konkurenciji završio na poslednjem mestu u grupi.

- U konkurenciji Kila, Ademara i Monpeljea, koji imaju jake budžete, nismo imali previše šansi. Igranje u LŠ je veliko iskustvo, pogotovo za mlade igrače. Žao mi što nismo igrali ozbiljniju ulogu - naveo je on.

Mandić je dodao da će, ukoliko bude nastavio karijeru i sledeće sezone, to učiniti u dresu Partizana.

Novinare u Klubu sportista na stadionu u Humskoj zanimalo je i da li će se dešavanja u fudbalskoj sekciji odraziti na situaciju u rukometnom klubu. Kompanija u vlasništvu kandidata za predsednika FK Partizan Miroslav Bogićevića, Farmakom, jedan je od glavnih sponzora rukometnog tima "crno-belih".

- Bogićević je veliki navijač Partizana. Ušao je nesebično u projekat sa rukometnim klubom. Reč je o pozitivnoj osobi, koja zdravo razmišlja. Nas se ne tiče šta se dešava fudbalskoj sekciji, ali je činjenica da nam je Bogićević pomogao kada je bilo najpotrebnije - rekao je generalni sekretar RK Partizan Predrag Jušković.

Utakmica 10. kola D grupe Lige šampiona Partizan - Monpelje igra se u nedelju od 19 sati u hali Pionir.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA