Belgijanci iznenadili "Orliće" u nadoknadi (VIDEO)

Mladi reprezentativci ostali bez celog plena u poslednjim trenucima utakmice i moraće da savladaju Italiju u narednom meču ukoliko žele da zadrže šanse za plasman na EURO

  • 1

Mlada reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno sa vršnjacima iz Belgije 2:2, koji su golom Ngave u poslednjem minutu nadoknade šokirali sve na stadionu u Gornjem Milanovcu i iščupali veoma važan bod.

Posle neočekivanog poraza od Kipra, izabranici Radomira Ćurčića bili su pod pritiskom da u meču protiv Belgije osvoje sva tri boda, ali nisu izdržali. Imali su srpski reprezentativci veliku šansu, poveli odmah na početku meča, ali nedostatak koncentracije u poslednjim minutima koštao ih je zlata vrednih tri boda.

Sjajno su ušli u utakmicu, jer je Uroš Đurđević već u četvrtom minutu savladao belgijskog golmana i doneo prednost Srbiji, koju su mladići u crvenim dresovima čuvali sve do 77. minuta kada je Mpoku doneo izjednačenje "crvenim đavolima".

Međutim, Aleksandar Mitrović, je u 85. minutu vratio prednost na stranu Ćurčićevih izabranika i taman kada su svi očekivali da će srpski reprezentativci zabeležiti pobedu i na taj način prići Belgijancima na tri boda zaostatka uz utakmicu manje usledio je hladan tuš koji je servirao već pomenuti Ngava.

Posle ovog meča Belgija je zadržala prvu poziciju u grupi sa 13 osvojenih bodova uz utakmicu više od Srbije i Italije koje će se sastati 19. novembra. To će biti utakmica biti ili ne biti za "Orliće", jer u ovom trenutku Italijani imaju dva boda više od Srbije i u slučaju njihove pobede, šanse mladih srpskih reprezentativaca za plasman u baraž na Evropsko prvenstvo bi spale u domen teorije.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo do 21 godine

Srbija - Belgija 2:2 (1:0)

Strelci: Đurđević u 4, Mitrović u 85. minutu - Mpoku u 77., Ngava u 90+4. minutu

Srbija: Dmitrović, Petković, Spajić, Vitas, Petrović, Mijailović, Brašanac, Jojić, Marković, Đurđević (Milunović od 55.), Mitrović.

Belgija: Kusemans, De Boh, Mehele, Arslanagić, Ngava, Malanda, Fereira, Azar (Bruno od 81.), Praet, Mpoku, Vetokele (Batšuaji od 53.).

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    16. novembar 2013 | 13:13

    Ono u uglu u poslednjih 5 min. je sramota za Srbiju i fudbal. Onda nas je sami Bog kaznio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA