RADONJIĆ: Pokazali smo napredak, idemo po još pobeda!

Trener Crvene zvezde zadovoljan je posle druge pobede njegovog tima u Evroligi i smatra da njegovi igrači napreduju iz meča u meč

  • 2

Crvena zvezda je zabeležila drugu vezanu pobedu u Evroligi, ovoga puta savladan je litvanski Lijetuvos Ritas rezultatom 88:77. Ovo je prva pobeda "crveno-belih" posle 13 godina u najkvalitetnijem evropskom takmičenju.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić zadovoljan je kako je ekipa odigrala, a veoma raduje činjenica da ekipa pokazuje napredak.

- Velika je stvar što smo savladali ekipu Ritasa. Pokazali smo napredak u igri. Posle dugo godina smo slavili pred našim navijačima. Bilo je u određenim momentima pada koncentracije, što je i normalno, ali smo u pravom trenutku podigli nivo odbrane i odreagovali na pravi način. U prvom poluvremenu smo im dozvolili da se raspucaju, a to oni najbolje rade, ali smo u drugom poluvremenu pokazali pravu stranu - rekao je Radonjić

Strateg ekipe Crvene zvezde dotakao se i paklenog ritma od dve utakmice nedeljno:

- Imamo određeni plan kako da sve to regulišemo. Svake nedelje igramo po dve utakmice protiv kvalitetnih protivnika, ali imamo strategiju kako da se izborimo sa tim. Najbitnije je da idemo nabolje - izjavio je trener "crveno-belih".

Plejmejker Crvene zvezde Demarkus Nelson ponovio je još jednu dobru partiju. On je u meču sa litvanskom ekipom zabeležio 12 poena, a imao je i devet skokova.

- Ovo je velika pobeda za Zvezdu. Odjednom su se odlepili, ali smo uspeli da se vratimo i uvedemo utakmicu u egal što nam je bio cilj. Odbranom u zadnjoj četvrtini uspeli smo da prelomimo utakmicu. Tokom sezone imate uspone i padove, a mi smo sada trenutno u usponu - izjavio je sjajni Amerikanac.

Ivan Radenović vodio je žestoke duele sa iskusnim Darijusom Songajlom. Radenović je meč završio sa pet poena.

- Teška utakmica, iako se možda to iz rezultata ne bi reklo. Uspeli smo da zaustavimo njihov šut za tri poena u drugom poluvremenu i da napravimo razliku koju smo do kraja sačuvali. Navijači su nas nosili tokom čitave utakmice i napravili su atmosferu za pamćenje - rekao je Radenović.

Trener gostujuće ekipe Dik Bauerman zadovoljan je kako je njegova ekipa odigrala u fazi napada, ali da je slabija igra u odbrani odlučila pobednika:

- Mislim da smo odigrali dobru utakmicu naročito u prvom poluvremunu, kada smo imali dobru kretnju lopte što nam je omogićilo dobar napad, ali smo bili slabi u odbrani. U drugom poluvremenu smo promašili nekoliko otvorenih šuteva, a  u tim trenucima nama je bilo potrebno da igra u odbrani bude na višem nivou kako bi ostali u egalu - rekao je Bauerman, i dodao:

- To se nije desilo i tu smo izgubili utakmicu. Nismo razočarani igrom, ali jesmo rezultatom i odbranom. Do kraja ćemo pokušati da ostvarimo što više pobeda, ali objektivno Zvezdine šanse su veće. Pohvalio bih navijače koji su napravili sjajan ambijent.

Bauerman se dotakao i srpskih internacionalaca u redovima Lijetuvosa Milenka Tepića i Stefana Jelovca:

- Oni su sjani igrači i  dosta doprinose timu. Tepić svakog dana sve više napreduje. Jelovac je momak sjajnih predispozicija, ali mora da poradi na igri u odbrani. Poznato je da košarkaši sa ovih prostora imaju veliku košarkašku inteligenciju, a to se na njima i primećuje. Sjajni su i kao momci i kao saigrači - pohvalio je Bauerman.

Crvena zvezda u sledećem kolu u Evroligi sledeće nedelje gostuje Lokomotivi iz Kubana, dok je u ponedeljak očekuje duel sa večitim rivalom Partizanom.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    16. novembar 2013 | 00:04

    Svaka cast direktore objasnio vcrs...Gledaju slusaju te postavio si autoritet poštuju te.Nema napada dok te ne konsultuju..Svaka cast.Dzenkins ti na 8 sekundi najavljuje rogove ti potvrdjujes...svaka čast.

  • Milena

    16. novembar 2013 | 00:57

    Kralj!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA