Baraž za SP: Nigerija i Obala Slonovače putuju u Brazil (VIDEO)

"Super orlovi" trijumfovali u oba baraž meča protiv Etiopije i ukupnim rezultatom 4:1 pred svojim navijačima, dok su "Slonovi" na gostovanju igrali nerešeno sa Senegalom 1:1, ali su zbog pobede u prvom meču prošli dalje

  • 0

Golovima dvojice Viktora, Mozesa i Obine, selekcija Nigerije je i u revanš meču savladala reprezentaciju Etiopije sa 2:0,( u prvom je bilo 2:1) i na taj način postali prva afrička reprezentacija koja je osigurala svoj nastup na Svetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Mozes je u 20. minutu doveo Nigeriju u vođstvo sa penala, pošto je prethodno jedan igrač Etiopije igrao rukom u svom  šesnaestercu, a trijumf je potvrdio Obina  osam minuta pre kraja susreta.

Ovo će Nigerijcima biti peto učešće na planetarnim šampionatima u istoriji, a najveći uspeh su postigli 1994. i 1998. godine kada su stizali do osmine finala.

Selekcija Obale Slonovače takođe se plasirala na Mundijal pošto je u revanš meču baraža sa Senegalom odigrala 1:1. "Slonovi" su prvi duel dobili kao domaćini sa 3:1.

Strelac za Obalu Slonovače bio je Salomon Kalu u 90+3, dok je za Senegal strelac bio Musa So u 77. minutu iz penala.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA