Česi na nož dočekali lapsus novinara da je Nole prvi na svetu!

- Novak je pre svega drugi teniser sveta, ali za mene se ništa ne manja. Sad smo u najboljoj poziciji, vodimo 2:1, i nemam ništa da izgubim u meču - rekao je Tomaš Berdih

  • 1

S razlogom su dobro raspoloženi bili Tomaš Berdih i Radek Štepanek posle dubl meča u kom su obezbedili svojoj reprezentaciji vođstvo od 2:1 pred treći dan finala Dejvis kupa protiv Srbije.

Novinare je najviše zanimalo da li će Berdih biti spreman da parira Novaku Đokoviću, kog je jedan strani kolega više iz navike nazvao prvim teniserom sveta. Dobio je pogled od Radeka Štepaneka sa podignutim obrvama, a onda je Berdih odgovorio:

- Novak je pre svega drugi teniser sveta, ali za mene se ništa ne manja. Sad smo u najboljoj poziciji, vodimo 2:1, i nemam ništa da izgubim u meču pred ovolikom domaćom publikom. Daću sve od sebe da ga pobedim. Nije bilo lako danas, morali smo da se potrudimo. Imamo dobar tim koji je zasluženo pobedio u tri seta. Nismo im da li šansu za preokret, bili smo jaki na terenu - rekao je Berdih.

Štepanek se ipak drži zvanične informacije da će u eventualnom petom meču igrati protiv Dušana Lajovića.

- Biću spreman za peti meč, bez obzira s kim ću igrati. Videću neke detalje o igraču od juče sa meča sa Berdihom, koji bi mi pomogli da se spremim za meč. Danas je ispalo dobro, ali ne bi bilo tako dobro bez mog parntera. Usavršili smo igru, ovo je jedan od naših najboljih dubl mečeva. Igra mi je bila bolja nego juče. Treba da ostanemo fokusirani. Naši navijači su sjajni, putuju sa nama, žrtvuju dosta toga da bi nas bodrili - rekao je Štepanek.

Na pitanje da li zna da je od Džudi Mari, majka Endija Marija, na Tviteru dobio negativnu kritiku na račun majice, Štepanek je odgovorio.

- Razgovaraću ja sa Džudi... Mnogo mi znači taj češki simbol, donosio mi je sreću, jer uvek želim da se borim kao lav - rekao je Radek Štepanek.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA