HIT: Stadion koji izgleda kao vagina (VIDEO)

Izgled stadiona koji bi trebalo da bude sagrađen za SP u fudbalu 2022. navodno je inspirisan katarskim čamcima, ali podseća na nešto sasvim drugo

  • 3

Do Svetskog prvenstva u fudbalu 2022. kojem je domaćin Katar ostalo je još dosta, a objavljeno je kako će izgledati prvi stadion koji treba da bude sagrađen, "Al Vakra".

Arhitektonska firma koja je osmislila izgled navodno je bila inspirisana katarskim čamcima "dou" koje koriste tamošnji lovci na bisere. Za sve one koji ne znaju kako čamci izgledaju asoscijacija je sasvim drugačija. Stadion definitivno podseća na vaginu, kakve god da su bile stvarne namere dizajnera.

Kapacitet objekta biće 40.000 gledalaca i trebalo bi da bude završen 2018. Pitamo se da li će i ostali stadioni (planirano je ukupno 12, od kojih će tri biti renovirani) imati erotske konotacije poput "Al Vahre".

Naftom bogati Katar inače ulaže oko 140 milijardi dolara u saobraćajnu infrastrukturu koja bi trebalo da bude gotova do početka Mondijala, a planirano je da stadioni budu hlađeni da bi se tamošnjih 50 stepeni, koliko dostižu letnje temperature, učinili nekako snošljivijim.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA