DEFANZIVAC ZVEZDE OPERISAN: Martinović ne igra do proleća!

Letošnje pojačanje ''crveno - belih'' zbog hronične povrede prepona morao pod nož što će ga odaljiti sa terena sve do drugog dela sezone

  • 2

Povreda u porazu protiv Čukaričkog (2:0) i raniji izlazak sa terena, upalila je crvenu lapicu kod defanzivca Crvene zvezde Novaka Martinovića koji je duže vreme imao problema sa preponama da bi, na kraju, morao da bude podvrgnut operaciji.

Kompletan hirurški zahvat prošao je u najboljem redu, ali za iskusnog defanzivca jesenja sezona je definitivno gotova.

- Još od meča sa Čukaričkim pokušavao sam da zalečim povredu i vratim se u normalan trenažni proces, ali sam i dalje imao bolove i nisam uspeo. Želeo sam da pomognem ekipi, međutim nisam bio siguran u sebe. Povređen nisam mogao da ulijem sigurnost i poverenje kod saigrača na utakmicama i u dogovoru sa doktorom i trenerom, odlučio sam se za operaciju - rekao je Martinović i dodao:

- Danas sam prvi put posle tri dana, odnosno hirurškog zahvata stao na noge, a već za desetak dana očekujem da počnem lagano da trčim. Nažalost, vrlo, vrlo verovatno da je za mene ova polusezona završena.

Posle Novakove operacije postalo je sasvim izvesno da će Lazić, Krneta i Arauho u rotaciji završiti polusezonu ispred gola Bajkovića koji je tokom sezone imao najviše problema upravo posle čestih grešaka odbrane, ali i loših partija igrača koji su stigli u smiraj prelaznog roka i nisu prošli pripreme.

- Za mene pripreme ne počinju u januaru, već za sedam dana. Za prolećni deo sezone ću biti maksimalno fizički spreman. Došao sam iz Kine pred kraj prelaznog roka, a prethodno nisam odradio dva pripremna perioda, ni prethodni zimski, ni letnji. Takođe, još nekoliko igrača je bilo u sličnoj situaciji kao ja, što se nažalost odrazilo na teren, odnosno naše igre i rezultate. Očekujem zato da u drugom delu sezone budemo mnogo konstantniji i da ćemo kao ekipa delovati mnogo bolje - istakao je štoper Zvezde.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs/crvenazvezdafk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA