Orlando spreman za Sve zvezde

Ovo će biti 61. samit svih zvezda NBA lige u 62-godišnjoj istoriji (1999. zbog lokauta nije bilo Ol stars vikenda) a ukupan rezultat je 36:24 za Istok

  • 0

U noći između petka i subote po srednjoevropskom vremenu, u Orlandu počinje Ol stars vikend NBA lige. Program otvara utakmica selebritija nakon koje kreću malo ozbiljnije stvari - duel nadolazećih zvezda u kom će se sastati izmešani timovi rukija i sofmora, da bi prvi dan zatvorili najbolji igrači razvojne D-lige.

Subota je rezervisana za takmičenja u zakucavanju i u brzom šutiranju trojki, dok je u nedelju šlag na tortu - susret najboljih igrača Istoka i Zapada.

Ovo će biti 61. samit svih zvezda NBA lige u 62-godišnjoj istoriji. Ol star vikend bio je otkazan 1999. godine zbog lokauta, a ukupan rezultat je 36:24 za Istok, koji je prednost stekao sredinom 60-tih i povećao je početkom 80-tih sa pet uzastopnih trijumfa.

Ne računajući te dve serije, retko se dešavalo da neka od selekcija ostvari više od dve pobede zaredom, pa se tako od 2006. svake godine menjao pobednik.

Prve petorke timova biraju navijači širom sveta preko Interneta. Ove godine najviše glasova dobio je centar Orlanda Dvajt Hauard, koji će igrati pred svojom publikom u Amvej centru.

Supermenu će se u prvoj petorci Istoka pridružiti dvojac Majami Hita LeBron Džejms i Dvejn Vejd, zatim Karmelo Entoni iz Njujorka i Derek Rouz iz Čikaga.

S druge strane, prvu petorku Zapada čine četiri košarkaša iz Los Anđelesa - Kobe Brajant i Endru Bajnam iz Lejkersa, odnosno Kris Pol i Blejke Grifin iz Klipersa. Petorku popunjava Kevin Durant iz vodećeg tima lige Oklahome.

Pozicija Igrač (Tim) Broj učešća Igrač (Tim) Pozicija
Bek Kris Pol (LA Klipers) 5.  3.  Derek Rouz (Čikago) Bek
Bek Kobi Brajant (LA Lejkers) 14. 8. Dvejn Vejd (Majami) Bek
Krilo Blejk Grifin (LA Klipers) 3. 8.  LeBron Džejms (Majami) Krilo
Krilo Kevin Durant (Oklahoma) 2. 5.  Karmelo Entoni (NJujork) Krilo
Centar Endru Bajnam (LA Lejkers) 1.  6. Dvajt Hauard (Orland) Centar
LaMarkus Oldridž (Portland) 1.  7.  Kris Boš (Majami)
Mark Gasol (Memfis) 1.  1.  Luol Deng (Čikago)
Kevin Lov (Minesota) 2. 1.  Roj Hibert (indijana)
Stiv Neš (Finiks) 8.  1.  Andre Iguadola (Filadelfija)
Dirk Novicki (Dalas) 11.  10.  Pol Pirs (Boston)
Toni Parker (San Antonio) 4.  3.  Deron Vilijems (Nju DŽersi)
Rasel Vestbruk (Minesota) 2. 3. Redžon Rondo (Boston)
Trener Skot Bruks (Oklahoma) - -  Tom Tibodo (Čikago) Trener

Klupe ekipa izabrali su treneri svih 30 ekipa koji nisu mogli da glasaju za svoje igrače, a birali su po sedam igrača - jednog a svake od pet pozicija i još dvojicu "ol-araund".

Mesto među zvezdama na taj način obezbedili su sa Istoka: Pol Pirs, Kris Boš, Luol Deng, Roj Hibert, Andre Iguadola Deron Vilijams i Radžon Rondo, koji je dobio specijalnu pozivnicu komesara Lige Dejvida Sterna.

Na klupi Zapada meč će početi: Dirk Novicki, LaMarkus Oldridž, Stiv Neš Mark Gasol, Toni Parker, Kevin Lov i Rasel Vestbruk.

Sastave timova za Ruki čelendž odredili su bivše zvezde Lige Šekil O Nil i Čarls Barkli.

Tim Šek čine Blejk Grifin, Džeremi Lin, Riki Rubio, Greg Monro, Markif Moris, Kemba Voker, Lendri Filds, Noris Kol, Brendon Najt i Tristan Tompson.

Za tim Čak nastupiće Kajri Irving, DeMarkus Kazins, Pol Džordž, Derik Vilijams, Maršon Bruks, Džon Vol, Gordon Hejvord, Kaui Leonard, Evan Tarner i Derek Fejvors.

Zanimljiva borba očekuje se u takmičenju za najboljeg trojkaša lige. Titulu će braniti Džejms Džons, a veliku konkurenciju imaće u pobedniku iz 2010. Polu Pirsu. Tu su još Kevin Durant, Kevin Lov, Mario Čelmers, Rajan Anderson i Entoni Morou.

Prema procentu šuta, ove sezone favorit za titulu je Čelmers koji ima 46,3 odsto uspešnost šuta iza linije 7,24.

Možda i najatraktivniji deo Ol star vikenda je takmičenje u zakucavanju. U Orlandu će se za titulu najboljeg takmičiti četiri debitanta - Pol Džordž, Čejs Badinger, Derek Vilijems i Džeremi Evans, koji je upao kao zamena povređenom Imanu Šampertu. Pobednika će prvi put birati publika, a ne kao do sada stručni žiri.

(Telegraf. rs / foto: nba.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA