NFL: Brejdi ispustio pobedu, pa psovao sudije! (FOTO) (VIDEO)

Legendarnom kvoterbeku presečen pas na samom kraju, u porazu od Karoline 24:20, ali sudije su prvo dosudile prekršaj za njegovu ekipu, pa kasnije opovrgle odluku, što je razgnevilo lidera Nju Inglanda

  • 0

U poslednjem susretu 11. kola NFL prvenstva Karolina Pantersi savladali su Nju Ingland Petriotse 24:20 u sjajnoj predstavi, obeleženoj kontroverznom završnicom. To je šesta uzastopna pobeda Karoline, verovatno najvrednija u poslednjih pet sezona, koliko tim iz Šarlota čeka na plej-of.

Kvoterbek Karoline Kem Njutn bacio je pas za, ispostavilo se, pobedonosni tačdaun 59 sekundi pre kraja, a onda je legendarni Tom Brejdi krenuo u pokušaj prekreta i za malo uspeo.

Brejdi je održao napad pasom za Roba Gronkovskog od 23 jarda u četvrom pokušaju, zatim, potpomognut greškama i prekršajima domaćih igrača, došao na 18 jardi od end zone Pantera tri sekunde pre kraja.

Njegov završni pas presekao je nedraftovani debitant Robert Lester, ali pomoćne sudije bacile su žutu zastavicu signalizirajući prekršaj lajnbekera domaćina Luka Kiklija u end zoni, što bi ekipi Nju Inglanda donelo još jedan pokušaj i to sa samo jarda razdaljine, iako je vreme već isteklo.

Posle diskusije, glavni sudija odlučio je odbaci dosuđeni prekršaj, sa obrazloženjem da je lopta bila neuhvatljiva za igrača Patriota Roba Gronkovskog i meč je time završen.

To je razbesnelo Brejdija koji je potrčao ka sudijama i počeo žestoko da psuje, ali odluka nije promenjena.

O odluci će se polemisati i narednih dana, ali ono što je izvesno je da je Kem Njutn, mladi kvoterbek Karoline, u potpunosti zasenio poznatijeg kolegu, odigravši verovatno najbolji meč od kako je došao u NFL. Njutn je kompletirao 19 od 28 pasova za 209 jardi i tri tačdauna, usput je imao i nekoliko spektakularnih akcija trčanjem koje su mu donele ukupno 62 jarda. Ovo je najbolja.

Sa druge strane Brejdijv učinak bio je 29/40 za 296 jardi uz pas za tačdaun i jedan presečen. Sporni poraz, ipak, nije tragedija za njegovu ekipu koja je na dobrom putu da se ponovo nađe u doigravanju.

Rezultate ranijenodigranih mečeva možete da pogledate ovde.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA