MARJANOVIĆ: Poteze koje sam naučio od Vujoševića primenio sam u derbiju!

Centar "crveno-belih" u razgovoru za Telegraf otkrio je da mu je u derbiju najteže bilo da igra protiv Nikole Milutinova i da bez celog tima ne bi stigao do MVP titule

  • 4

Crvena zvezda je savladala Partizan u prvom košarkaškom derbiju sezone, a gorostasni centar "crveno-belih" Boban Marjanović dominirao je pod oba obruča na debiju u najvećem srpskom duelu.

Učinak od 27 poena i šest skokova bio je dovoljan da centar "crveno-belih" bude proglašen MVP-jem 8. kola ABA lige.

- Uprvo sam saznao za to. Sigurno da je to jedno lepo iskustvo, ali te nagrade ne bi bilo da nije bilo timske igre. Bez saigrača ne bih ni ja odigrao dobro, tako da je ovo naša pobeda - rekao je Marjanović za Telegraf.

Na poziciji čuvara visokog centra "crveno-belih" smenjivala su se čak četvorica igrača Partizana − Nikola Milutinov, Dejan Musli, Đorđe Gagić i Žofri Lovernj, a Zvezdinom divu najviše problema je zadavao nekadašnji saigrač iz Hemofarma.

- Pa protiv svakoga je teško na svoj način. Ali mladi Milutinov me je dobro namučio, s obzirom na to da je mogao donekle da mi parira visinom. Mi se znamo još iz Hemofarma, tako da mu je možda i to pomoglo.

Trener Partizana Duško Vujošević trenirao je gorostasnog centra "crveno-belih" u CSKA, a neke od trikova Marjanović je koristio i protiv ekipe koju vodi bivši učitelj.

- Svi pokreti na terenu se prave mehanički. Nema tu razmišljanja, e sada ću da uradim ono što me je naučio Dule. Sigurno je da sam napredovao u radu sa njim i naučio neke poteze koje primenjujem.

Pobeda nad najvećim rivalom sigurno će dosta značiti timu sa Malog Kalemegdana pred nastavak sezone.

- Pa, znači puno. Posle poraza od Budućnosti ušli smo u seriju pobeda. Dobro je i što smo podigli samopouzdanje pred duel sa Lokomotivom - rekao je Marjanović, i ocenio šanse za plasman u TOP 16 Evrolige.

- Idemo utakmicu po utakmicu, pa ćemo videti dokle ćemo da doguramo. Bitno je da u narednom periodu odigramo još bolje u odbrani, i imaćemo svoje šanse.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(M. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dač

    19. novembar 2013 | 21:50

    Bravo Bobi kralju,znas ti u koji kluaj da dodjes

  • Dača

    19. novembar 2013 | 21:31

    Pogrešio si što si otišao u pogrešan klub i sam kažeš da si nešto od duleta naučio tamo ćeš naučiti kako se gubi titula

  • notorious

    19. novembar 2013 | 22:52

    Opet da se zna: ozbiljni timovi tempiraju formu za kraj sezone, a ne za Novu godinu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA