Fudbalska noć sreće i tuge Ronalda i Ibrahimovića! (FOTO) (VIDEO)

Oni su jedni od najboljih fudbalera na svetu, možda najbolji u istoriji svojih zemalja, od njih zavise rezultati klubova i reprezentacija za koje igraju, ali samo jedan od njih igraće na Svetskom prvenstvu u "zemlji fudbala"

  • 3

U trenutku kada su izvučene iz šešira da se međusobno sastanu reprezentacije Portugalije i Švedske u baražu za odlazak, znalo se da će ovaj duel obeležiti i odlučiti međusobni dvoboj dvojice vrhunskih igrača - Kristijana Ronalda i Zlatana Ibrahimovića, što se na kraju obistinilo. Ronaldo je sa četiri gola pobedio Ibru koji je postigao dva i na taj način obezbedio prolaz svojoj reprezentaciji na SP.

Njih dvojicu ne vole svi, neki kažu da su egocentrični, samoživi, sujetni, da ne trpe prisustvo drugih, da vole da su samo oni zvezde, ali jedno im se ne sme osporiti  - da se u nacionalnom dresu bore do poslednje kapi znoja.

Dvojica asova dali su sve od sebe da bi odveli svoje nacionalne timove na svetsku svetkovinu fudbala. Nažalost, nisu mogli obojica da odu. Kao pobednik iz tog duela izašao je Portugalac.

Koliko je i jednom i drugom stalo do toga da budu učesnici planetarne smotre, najbolje se može videti po završetku revanša, kada su Ronaldu saigrači trčali u zagrljaj, dok je Ibrahimović tugovao.

Svestan je Ibra da bi mu takmičenje u Brazilu bilo jedno od poslednjih u reprezentativnom dresu i da bi mu bilo prilika da i sa nacionalnom selekcijom ostvari neki značajan rezultat, jer je u klupskom fudbalu već osvojio većinu stvari. Fali mu, doduše, ta Liga šampiona.

Sa druge strane, napadač Real Madrida ima mnogo više klupskih trofeja od Šveđanina, a i reprezentativnih uspeha, ali i njemu fali medalja sa reprezentacijom, zato je i on bio toliko srećan kada je sudija odsvirao kraj.

Na kraju svega obojica su se trudili, jedan drugog su terali da daju maksimum u ovih 180 minuta dvoboja, jedan drugog izazivali i jedan drugom odgovarali na izazov, međutim, pobednik je mogao biti samo jedan. Za jednog je ovo bila noć sreće, a za drugog noć tuge.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(U.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crnicg

    20. novembar 2013 | 08:45

    Ovaj coek je jednostavno tata u fudbalu ,pa neka ga blater blati koliko oce...

  • Fizioterapeut

    20. novembar 2013 | 10:23

    Ronaldo je tata!!!

  • Srba

    20. novembar 2013 | 09:19

    Svaka cast na tekstu. Dva nabolja fudbalera i nazalost samo jedan ide dalje. Ronaldo je masina, ali vise volim Ibru jer je nas, jer je svaki njegov gol magija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA