Zvezda godinu dana igra na praznoj Marakani!

U poslednjih 14 godina Crvena zvezda je igrala čak 17 utakmica bez podrške navijača na svom stadionu. Od avgusta 1999. do novembra 2013. godine crveno-beli su kažanjavani kako zbog ispada svojih pristalica u domaćem prvenstvu tako i u Evropi.

  • 6

Kada se pogleda statistika, fudbalski klub Crvena zvezda je kažnjavan praznim tribinama na svom stadionu čak 17 puta u poslednjih skoro petnaest godina, kako prenosi "Sportski žurnal". Kada bi se ti mečevi preneli u jednu sezonu, to bi značilo da crveno-beli bi bili domaćini pred praznim tribinama cele godine.

Hronološki, sve je počelo 1999. godine kada su "delije" na gostovanju u Čačku upale na teren. Tim sa "Marakane" kažnjen je dva meča bez prisustva navijača. Potom, posle 115. večitog derbija, koji se nije ni odigrao, jer su pristalice Partizana i Zvezde uletele na teren i međusobno se sukobile, kazna opet dve utakmice.

Zbog ubistva premijera, Zorana Đinđića, 2003. godine ''Marakana'' je bila prazna na utakmici sa Železnikom. Dve godine kasnije, stigla je kazna i od Evropske fudbalske unije. UEFA je ispraznila najveći srpski stadion za utakmicu Lige Evrope protiv Bazela, jer je u kvalifikacijama za to takmičenje, protiv Intera iz Zaprešića, trener hrvatskog tima pogođen mobilnim telefonom sa tribine.

Kada je Uroš Mišić napao žandarma Nebojšu Trajkovića na utakmici sa Hajdukom iz Kule 2007. godine, usledila je suspenzija stadiona na tri utakmice.

Ponovo su zbog nereda navijača u večitom derbiju  u sezoni 2009/10, igrači Crvene zvezde morali da igraju bez prisustva publike, jedan meč, ali te sezone i za utakmicu protiv Mladosti iz Lučana tribine su zvrjale prazne. Razlog ulazak navijača sa crveno-belim obeležjima na teren tokom utakmce u Smederevu.

Pre utakmice sa OFK Beogradom 2010. godine, bio je pokušaj ubistva na severnoj tribini i za to je usledila suspenzija od tri utakmice bez prisustva publike.

Poslednju utakmicu u 2011. godini, protiv Vojvodine, crveno-beli su opet igrali bez podrške navijača, zbog incidenata u 141. večitom derbiju.

I konačno i sada su događaji tokom duela sa Partizanom na "Marakani" doveli do toga da utakmicu protiv Slobode ovog vikenda prate samo zvanična lica i novinari.

 

Interesantno je da su u dosadašnjih 16 mečeva koje su fudbaleri u crveno-belim dresovima igrali pred praznim tribinama, imali tek polovičan učinak, odnosno, zabeležili su samo osam pobeda.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    21. novembar 2013 | 07:51

    Presece me naslov...

  • cuvar casti

    21. novembar 2013 | 05:26

    nijedan klub se netreba kaznjavati da igraju pred praznim tribinama,treba kaznjavati oduzimanjem bodova u prvenstvu i drasticno kazniti novcano

  • Pa stvarno

    21. novembar 2013 | 16:56

    Zvezda nije godinu dana igrala na svom stadionu, a partizan vec 68 godina :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA