Zvezda ređala greške i porazom od Lokomotive se udaljila od Top 16! (VIDEO)

Crveno-beli poraženi u Krasnodaru 79:72 (18:19, 21:16, 19:21, 21:16), i ostaju sa dve pobede posle šest kola u Evroilgi

  • 12

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da naprave brejk u Krasnodaru, iako je imala sasvim solidne šanse za to. Loša odbrana u ključnim momentima koštala je crveno-bele pobede u šestom kolu Evrolige, koju su za sebe prisvojili košarkaši Lokomotive 79:72 (18:19, 21:16, 19:21, 21:16).

Prvoplasirana ekipa D grupe je prelomila meč u četvrtoj četvrtini, kada su crveno-beli zaista napravili previše grešaka i izgubili nit u svojoj igri. Ujedno je i ključ pobede Lokomotive i nestvaran broj trojki - 12 ubačenih iz 20 pokušaja. Od trenutka kada je povela 64:60, sve je krenulo nizbrdo po Zvezdu, jer Lokomotiva pravi odlučujuću seriju od 13:2.

Zvezda sada ima skor 2-4, a ispred nje su Laboral Kuća i Panatinaikos sa 3-3, tako da su šanse za Top 16 fazu dosta umanjene.

Najefikasniji među crveno-belima bio je Marko Simonović sa 12 poena, koji je ubacio četiri trojke. Blejk Šilb je ubacio 11, poen manje Dženkins. Boban Marjanović je meč završio sa devet, a Demarkus Nelson sa šest poena. Podbacio je Jaka Blažič, koji je ubacio svega dva poena. Igrači koji su se istakli u redovima pobednika bili su Braun sa 16, Hendriks sa 13 koliko i Vilijams, Simon je ubacio deset, od kojih su bili najvažniji u poslednjoj deonici, dok je Likodej ubacio devet koševa (3/3 za tri poena).

Osam trojki iz deset pokušaja je Lokomotiva ubacila već u prvih 20 minuta, dok je Zvezda uspela tek dve. Prvih tri minuta, crveno-beli nisu postigli niti jedan koš, pa je Lokomotiva povela 5:0. Toliko je otprilike trebalo beogradskoj ekipi da se probudi, napravivši seriju od 11:0. Usledio je slabiji period u odbrani, ali nisu ni košarkaši Lokomotive briljirali, ako izuzmemo trojke.

Zvezda je imala igru i manje izgubljenih poena, a i spašavala je stvar odličnim ofanzivnim skokom. Rezultatska klackalica je bila na snazi, a nijedna ekipa nije dozvoljava da se protivnik odvoji na više od šest poena razlike.

I u trećoj četvrtini su u Lokomotivi imali sreće u šutu, neutralisali su Katića i Radenovića, ali je Zvezda imala raspoloženog kapitena Marka Simonovića, koji je pogodio taman u momentima kada je Lokomotiva mogla da se odlepi.

Simonović je sa dve trojke na startu četvrte četvrtine utišao ruske navijače. Zvezda je povela plus četri posle akcije koju je završio Katić. Sudije su skoro svaki kontakt svirale, tako da su crveno-beli bili u problemu što je Blažič za minut i po napravio tri lične greške. Likodej je trojkom vratio na poen minusa. Sa četiri vezana poena Simona, Lokomotiva je počela da prelama utakmicu. Seriju je prekinuo Dženkins, ali je Simon ponovo bio precizan van linije 6.75, za ujedno i 12. trojku ruske ekipe, koja je i definitvno označila Zvezdin nokdaun.

Crvena zvezda u 7. kolu sledeće nedelje dočekuje Makabi iz Tel Aviva, dok Lokomotiva gostuje Lijetuvos Ritasu.

Tabela grupe D: Lokomotiva 5-1, Makabi 4-2, Panatinaikos i Laboral 3-3, Crvena zvezda 2-4, Lijetuvos Ritas 1-5.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Opet Jaa

    22. novembar 2013 | 18:49

    sa ovakvim trenerom i katicem i traba da igramo samo beton ligu!

  • Danijel

    22. novembar 2013 | 20:28

    Ja navijam za Partizan! Ali zvezda se dobro drzi za njeno prvo ucesce u EL posle15godina to je za pohvalu

  • SIKTER

    22. novembar 2013 | 19:30

    E krenulo je nizbrdo. Taman ste se ponadali, kad ono rampa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA