Grobari otvorili izložbu u galeriji Zečević (FOTO)

- Pred vama je izbor dvadesetak radova inspirisanih Partizanom, njegovom slavnom istorijom i divnim ljudima koji su je stvarali - izjavio je Ivan Lovrić, osnivač projekta "Grobari treš romantizam"

  • 5

Grupa navijača Partizana okupljena oko projekta "Grobari treš romantizam" priredila je izložbu svojih radova u galeriji "Zečević" na Dorćolu.

Kako su naveli, ova izložba je priređena povodom "430 dana postojanja satirično-umetničkog projekta Grobarski Trash Romantizam (GTR), 65. rođendan Radomira Antića i 29. rođendan Skarlet Johanson".

 

- U prethodnom periodu smo pokušali da pokažemo da osim krvi, suza, znoja, tahikardije i ponešto trofeja, praćenje kluba čije je ime umetnost podrazumeva i određenu estetiku i jasan vrednosni sistem. Pred vama je izbor dvadesetak radova inspirisanih Partizanom, njegovom slavnom istorijom i divnim ljudima koji su je stvarali - izjavio je Ivan Lovrić, osnivač ove grupe navijača Partizana.

On navodi da ova grupa želi da pored ljubavi prema omiljenom klubu natera navijače Partizana da što više čitaju i da se posveteu metnosti.

- Želja nam je da okupimo sve ljude koji shvataju Partizan kao umetnost. I u samoj reči „P(art)izan" krije se reč umetnost. Mora da se vidi da i među navijačima ima onih starih, fanatika, koji i više vole klub od onih koji se nazivaju najvatrenijima. Ako samo jedan klinac zbog nas počne da čita Poa, uspeli smo - priča Lovrić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Teror-Institucija

    23. novembar 2013 | 10:46

    "Geza"...tebi je komedija zato sto ne kontas...momci iz gtr-a su ne prevazidjeni...upravo je u tome razlika izmedju vas i nas...zato i ne moze svako navijati za Partizan...Knjigom protiv zvezdizma...

  • Muki

    23. novembar 2013 | 11:23

    Ma, njima su sekundarne sirovine vrhunac umetnosti, šta sve oni vide po kontejnerima, deponijama, smetlištima, to jedan prosečan Grobarski um nemože da rezonije. Smrt fašizmu, živeo Partizan!

  • Rr

    23. novembar 2013 | 10:20

    Idi gledaj u Sunce

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA