PREMIJER LIGA: "Ludi" derbi Liverpula završen bez pobednika, Arsenal beži na vrhu! (GIF)

Spektakularan meč između Evertona i Liverpula završen je nerešeno 3:3, dok je Arsenal golovima Žirua slavio protiv Sautemptona u okršaju dve prvoplasirane ekipe Premijer lige

  • 1

Remi Evertona i Liverpula u derbiju Mersisajda otvorio je 12. kolo Premijer lige! "Plavi" i "crveni" su na Gudisonu odigrali 3:3, čime je domaći tim nastavio niz nepobedivosti na pet mečeva!

"Ludi" početak urtakmice mogli su da vide navijači u gradskom derbiju Liverpula i čak tri gola za 20 minuta! Filip Koutinjo, igrač sa najviše udaraca ka golu protivnika u dosadašnjem toku šampionata Engleske, zatresao je mrežu protivnika prvim golom u sezoni čime je doveo Liverpul u vođstvo, ali je na drugoj strani tri minuta kasnije, takođe prvencem, izjednačio Kevin Miralas.

Najlepši potez na utakmici izveo je Luis Suarez koji je golom iz slobodnog udarca po drugi put doveo "redse" u prednost, ali je Lukaku u drugom poluvremenu sa dva gola napravio preokret. Tačku na spektakularan meč stavio je Danijel Staridž golom golom u 89. minutu, a fudbalerima Liverpula je ovo prvi remi u sezoni u mečevima kada su prvi stigli do vođstva, jer su u prethodnih sedam puta stizali do pobeda!

Retko ko je očeikivao da će posle 11. kola šampionata Engleske prve dve pozicije zauzimati Arsenal i Sautempton! U derbiju kola na Emirejtsu "topdžije" su slavile golovima Žirua, a meč je obeležila neverovatna greška golmana gostiju Artura Boruča kod prvog gola.

Ekipa Arsena Vengera ovom pobedom potvrdila je lidersku poziciju i uvećala bodovnu prednost u odnosu na najbližeg pratioca na četiri boda.

Murinjov je konačno mogao da uživa u ubedljivoj pobedi Čelzija na gostovanju u Premijer ligi! Londonski plavci su protiv Vest Hema slavili sa 3:0, kojom su izbili na deobu druge pozicije šampionata Engleske sa Liverpulom.

Mrežu Vest Hema načeo je pogotkom sa bele tačke Frenk Lampard, koji je tako prekinuo "post" od deset utakmica bez gola, a svoj dobar nastup upotpunio je i golom u finišu meča. U listu strelaca upsioa se i Oskar koji je bio strelac drugog pogotka na meču.

PREMIJER LIGA, 12. kolo:

Everton - Liverpul 3:2

(Miralas 9, Lukaku 72, 83 - Koutinjo 5, Suarez 19, Staridž 89)

Arsenal - Sautempton 2:0

(Žiru 22, 85 penal)

Fulam - Svonsi Siti 1:2

(Parker 64 - Hjuz 56 autogol, Šelvi 80)

Hal Siti - Kristal Palas 0:1

(Banan 81)

Njukastl - Norič Siti 2:1

(Remi 2, Gufran 38 - Fer 80)

Stouk Siti - Sanderlend 2:0

(Adam 30, Nzonzi 82)

Vest Hem - Čelzi 0:3

(Lampard 21, 82, Oskar 34)

Nedelja:

Mančester Siti - Totenhem (14:30)

Kardif Siti - Mančester Junajted (17:00)

Ponedeljak:

Vest Bromič - Aston Vila (21:00)

Tabela: Arsenal 28, Čelzi 24, Liverpul 24, Sautempton 22, Everton 21, Mančester junajted 20 (-1)...

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA