ABA Liga: Zvezda slomila Zagreb u finišu

"Crveno-beli" pobedili hrvatskog prvaka na krilima igre Nemanje Nedoviće i Omara Tomasa - 87:74.

  • 0

Prvi put u Beogradu, posle izgubljenog finala Kupa Radivoja Koraća, Crvena zvezda je pobedila hrvatskog šampiona Zagreb 87:74 (25:23, 25:20, 14:16, 23:15).

Navijači Crvene zvezde ispunili su želju Svetislava Pešića i skoro do poslednjeg mesta ispunili "Pionir", ali su "crveno-beli" teže nego što se očekivalo opravdali kladioničarsku kvoti 1,40 na njihovo slavlje.

"Crveno-beli" su prvo "odlepljivanje" imali sredinom prvog poluvremena kada su posle 9:0 otišli na "plus 10". Da nije bio Marija Kasuna, koji je ubijao Zvezdine centre pod reketom, Pešićev tim bi već posle 20 minuta mogao da proslavi pobedu i revanš za ubedljiv poraz iz prvog dela sezone.

Bivši centar Orlanda je u 24 minutu imao isto toliko poena na svom kontu! Do kraja je ostvario još 7 i bio ubedljivo najefikasniji na meču.

Prvak Hrvatske je na polovini trećeg perioda bio na samo poen zaostatka. Isto to mogao je da učini i polovinom poslednje deonice, ali je posle promašaja Mulaomerovića za tri poena, Nemanja Nedović zakucavanjem i polaganjem, a zatim i poenima Tomasa Crvene zvezda sebi utabala put ka 8. pobedi na 11 mečeva u 2012. godini.

Najefikasniji u redovima Beograđana, koji su sada na 9-12 skoru i zauzimaju devetu poziciju u ABA ligi, bio je Petar Popović sa 17 poena, koga je pratio Sava Lešić sa 15. U pet "dvocifrenih" bili su i Omar Tomas i Nemanja Nedović sa 12, odnosno Bojan Popović sa 10 poena.

Posle Kasuna, prvi sledeći strelac je bio iskusni Damir Mulaomerović sa 12.

Crvena zvezda već u sredu igra novi meč, gostuje u Širokom.

Nekompletno 19. kolo

Široki-Zlatorog 72:64

C. zvezda Bg Diva – Zagreb 87:74

SUBOTA

Cibona-Partizan mts (17)

Krka-Budućnost (18)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA