MALI ALI HRABAR: Sa 104 centimetra visine se sprema da osvoji Mont Everest! (VIDEO)

Indijac patuljastog rasta, inače prvak sveta u badmintonu, obaranju ruku, bacanju koplja, diska i kugle, namerava da se popne na najviši svetski vrh što smatra najvećim izazovom u životu

  • 0

Priroda ponekad može da bude okrutna i oduzme nam mnogo, ali ne i da slomi duh i nadu u ostvarenje snova! Dokaz za to je patuljak iz Indije Džobi Matije, koji je iako visok samo 104 centimetra odlučio da se popne na Mont Everest!

Inače, 36 - godišnjak iz Kerala je svetski šampion u obaranju ruku za patuljke, a svoju neverovatnu snagu i volju za treningom dokazao je na ovogodišnjem šestom Svetskom prvenstvu za "niske ljude" gde je osvojio dve zlatne medalje u badmintonu i po jednu u bacanju kugle, koplja i diska!

Novi izazov za koji se prethodnih mesec dana pripremao na Novom Zelandu je osvajanje najvišeg vrha sveta.

- Imam još nekoliko snova koje želim da ostvarim, a sigurno najvažniji mi je da se popnem na Mont Everest. Počeo sam pripremu i obuku za taj podvig. Uspeću - uveren je Džobi.

Patiljasti Indijac, koji je na život oduvek pozitivno gledao, ima suprugu Mege, visoku 167 centimetara i četvorogodišnjeg sina. Još iz vremena kada je bio dete Džobi se fokusirao na stvari koje je mogao da uradi, pa će osvajanje Mont Everesta predstavljati najveći izazov u njegovom životu.

- Ovo će biti teže od bilo čega što sam ikada uradio u prošlosti. Uvek sam bio koncentrisan na sportove koje je moje telo bilo u stanju da izdrži , ali ovaj poduhvat je drugačiji. Trebaće mi ogromna snaga , izdržljivost i posvećenost , ali ja sam spreman - pozitivan je Džobi.

U mladosti Džobi je bio odlučan da prevaziđe probleme i ostvari se u onim stvarima za koje je sposoban, rođen.

- Imao sam mnogo bolna iskustva, jer nisam mogao da se takmičim sa vršnjacima u sportskim igrama tokom odrastaju, ali sam znao da postoje neke stvari koje sam mogao da uradim sa mojim telom . Moje ruke su bile ključ.

- Radio sam naporno poslednje 22 godine kako bih razvio gornji deo tela i na sreću uspeo sam u tome - zaključio je Džobi.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs/ Izvor: Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA