Pakjao razbio Riosa i obradovao žrtve tajfuna! (FOTO) (VIDEO)

Legendarni filipinski bokser dominirao protiv Amerikanca, tako da su sudije imale lak posao i jednoglasno mu dodelile pobedu, na radost mnogobrojnih Filipinaca koji su proslavili trijumf svog ljubimca

  • 0

Legendarni filipinski bokser Mani Pakjao vratio se na ring posle skoro godinu dana i to u velikom stilu. Filipinac je jednoglasnom odlukom sudija savladao Amerikanca Brendona Riosa u Makau i osvojio upražnjeni tron svetskog šampiona velter kategorije u verziji WBO.

Pakjao je jedini bokser koji je osvajao titule u osam katergorija, ovo mu je prvi okršaj posle nokauta koji je doživeo od Meksikanca Huana Manuela Markeza u decembru prošle godine. Mečom protiv Riosa morao je da dokaže mnogo toga i u svom prvom nastupu pred kineskom publikom uspeo je.

Iako 17. decembra puni 35 ,u Pakjau još ima "vatre", a novi trijumf verovatno je ohrabrenje  za nastavak unosne karijere. Filipinac je dominirao skoro u kontinuitetu od početka do kraja meča i sudije nisu imale težek zadatak.

Što se tiče 27-godišnjeg Riosa, ovo mu je bio drugi poraz, i to uzastopni, u 34 borbe, pa se čini da je već počeo da ostaje bez daha. Ovo mu je bio prvi meč u velter kategoriji, tako da je možda i to imalo uticaja.

Pobeda Pakjaa bila je melem na ranu za mnoge Filipince, koji se još bore da otklone posledice katastrofalnog tajfuna koji je odneo hiljade života. Hiljade su pratile televizijki prenos na otvorenom i proslavile pobedu svog ljubimca.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA