Pozdrav navijača Porta bolesnom predsedniku! (FOTO)

Na utakmici sa Nasionalom simpatizeri portugalskog šampiona razvili veliki zastavu sa likom voljenog predesenika uz transparent podrške

  • 1

Legendarni predsednik FK Porto, Pinto da Košta (75), leži u bolnici zbog srčanih problema, a navijači su mu pružili podršku transparentom i velikom zastavom sa njegovim likom na utakmici protiv Nacionala u prvenstvu Portugala.

Da Košta je tvorac velikog Porta, pa podrška ni ne čudi. Došao je u klub 1976, u  najcrnjem periodu i stvari su ubrzo krenule nabolje, 1978. osvojena je titula posle 19 godina, naredne sezone još jedna.

Kada je 1982. Da Košta promovisan na mesto predsednika počeli su i evropski uspesi, 1984. Porto je stigao do finala Kupa pobednika kupova, gde je poražen od Juventusa, a 1987. osvojen je prvi put Kup šampiona, pobedom nad Bajernom 2:1.

Do danas Porto je u svojoj zemlji postao dominatan, zasenivši skoro u potpunosti glavnog rivala Benfiku, uz sjajne rezultate na međunarodnoj sceni. U međuvremenu osvajen je Kup UEFA 2003, Liga šampiona 2004. i Liga Evrope 2011, a možda je najimpresivniji finansijski bilans ostvaren u poslednjoj deceniji u kojoj je portugalski klub pokazao svima kako se posluje, ostvarivši zaradu koja se meri stotinama miliona evra, zahvaljujući sjajnom skautingu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA