SERIJA A: Cana ukrao pobedu Mihajloviću na debiju, Krstičić pocrveneo (VIDEO)

Posle samo tri gola u prvih 45 minuta na pet utakmica italijanskog prvenstva, napadači se u nastavku raspucali i postigli 12 golova

  • 2

U 13. kolu Serije A, Siniša Mihajlović je debitovao na klupi Sampdorije, ali njegova ekipa osvojila je samo bod na domaćem terenu protiv Lacija.

Iako je Sampdorija imlala igrača manje, jer je povremeni srpski reprezentativac, Nenad Krstičić, dobio crveni karton početkom drugog poluvremena, uspeli su da povedu golom Sorijana u 67. minutu.

Kada su Mihajlović i navijači kluba iz Đenove pomislili da će "Sampa" pobediti posle tri uzastopna poraza, Lorik Cana je šokirao sve na stadionu "Luiđi Feraris" pogotkom u četvrtom minutu sudijske nadoknade.

Udineze je posle dva uzastopna poraza, zabeležio minimalan trijumf nad Fiorentinom. Pobedu "zebrama" iz Udina doneo je Orto u 34. minutu. Jedan od najzaslužnijih za pobedu Udinezea bio je srpski golman, Željko Brkić, koji je u nekoliko navrata sjajnim odbranama sačuvao svoju mrežu netaknutom.

Uz Brkića u startnoj postavi pobedničke ekipe bio je i Dušan Baste, dok je 72 minuta za ekipu iz Firence odigrao Nenad Tomović.

Torino, na čijoj je klupi bio bivši štoper Crvene zvezde Nikola Maksimović, bio je više nego ubedljiv protiv Katanije. "Bikovi" su sa četiri gola ispratili goste, a najzaslužniji za ubedljivu pobedu domaćina bio je dvostruki strelac El Kaduri. Počasni pogodak za Kataniju bio je delo Sebastijana Letoa.

Pre svega zahvaljujući sjajnoj formi Fernanda Ljorentea i Karlosa Teveza, Juventus uspeva da održi korak sa vodećom Romom. Posle 0:0 na poluvremenu, španski napadač je doveo "staru damu" u vođstvo, svojim trećim uzastopnim pogotkom, a trijumf aktuelnog šampiona Italije osigurao je Tevez.

U poslednjem nedeljnom meču 13. kola Bolonja i Inter su odigrali bez pobednika (1:1). Poveo je domaći tim u 12. minutu golom Konea i bio blizu pobede koj čekao još od 2002. godine, ali je Žonatan golom na samom početku drugog poluvremena nastavio trku za vodećom trojkom.

SERIJA A, 13. kolo:

Subota:

Verona - Kjevo 0:1

Napoli - Parma 0:1

Milan - Đenova 1:1

Nedelja:

Livorno - Juventus 0:2

(Ljorente 63, Tevez 75)

Sampdorija - Lacio 1:1

(Sorijano 67 - Cana 90+4)

Torino - Katanija 4:1

(Imobile 10, El Kaduri 34, 61, Moreti 59 - Leto 50)

Sasuolo - Atalanta 2:0

(Zaza 63, Berardi 67)

Udineze - Fiorentina 1:0

(Orto 34)

Bolonja - Inter 1:1

(Kone 12 - Žonatan 51)

Ponedeljak:

Roma - Kaljari 20:45

Tabela: Juventus 34 boda, Roma 32 (-1), Napoli 28, Inter 26, Fiorentina 24,  Verona 22, Đenova 18...

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čučuk Stanoje

    24. novembar 2013 | 18:44

    Mihi se opet neda. Opet nesretno nerešeno. Kod njega je stalno nesretno. To je hronično.

  • zika

    24. novembar 2013 | 22:58

    Nesretno! Jos albans da ti otme bodove:))))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA