DA LI JE MOGUĆE: Šimunićev ustaški pir uporedili sa Novakovim dizanjem tri prsta!

Prvi čovek organizacije koja se bori protiv rasizma u evropskom fudbalu Pijara Povar u intrevju za hrvatski "Jutarnji list" uporedio skandalozan potez Josipa Šimunića sa gestovima Novaka Đokovića

  • 48

Skandalozno! Izvršni direktor FARE Pijara Povar pohvalio je Hrvatsku zbog brze reakcije povodom incidenta koji je izazvao Josip Šimunić, ali ono što je izazvalo skandal jeste to što je Englez reakciju Šimunića uporedio sa određenim gestovima Novaka Đokovića.

 

Podsećamo, Šimunić je posle pobede Hrvatske nad Islandom skandirao ustašku parolu "Za dom spremni",a hrvatsko tužilaštvo ga je kaznilo sa novčanom kaznom od samo 3.200 evra, dok se još uvek čeka kazna Međunarodne fudbalske federacija. Pijar je u intervju za hrvatski "Jutarnji list" izjavio:

 

- Progonitelj ima vrlo ograničenu lepezu sankcija, radi se o zakonskim okvirima koji se moraju poštovati. Ono što je nama kao organizaciji važno jeste da je reakcija bila brza i jasna. Iako se ne radi o velikoj novčanoj kazni, pogotovo ne za jednog fudbalera, vrednost je u značenju koje ima činjenica da je kažnjen i reakcija na incident.

 

 

- Sada je red na Hrvatskom fudbalskom savezu da deluje. Svakako, može se prihvatiti i Šimunićevo izvinjenje. Ljudi se ponekad upletu u stvari kojih nisu niti svesni. Svi mi imali smo situacije u kojoj smo prešli granicu, pogotovo u Evropi. Niz je primera i u ostalim zemljama Balkana.

 

- Više puta video sam Novaka Đokovića kako se služi gestovima koje su u kontekstu rata u bivšoj Jugoslaviji vrlo neprimerene i mogle bi se shvatiti kao provokacija. Ne zaboravimo da su balkanski konflikti još sveži i na utakmicama to ponekad izbija na površinu- rekao je Pijar.

 

Zaista je neverovatno da od čoveka koji sedi na čelu organizacije koja se bavi tako kompleksnim i ozbiljnim problemom kao što je rasizam čujemo nešto ovako.

 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jos

    24. novembar 2013 | 18:53

    Blago se napacenim dusama. Covek nema pojma o cemu govori,

  • maja

    24. novembar 2013 | 19:01

    Hrvati su majstori da ovo srede i izjednace nas i njih. Cela nacija diose kao jedan ustasa. Fantazija od naroda, blago Evropi.

  • Урош

    24. novembar 2013 | 19:32

    Слушај бре енглез. Пошаљи нам мајку, да јој направимо једно нормално дете. Такође, пошаљи нам и свастику, снајку и жену, да ти направимо и нормалну фамилију, јер сте ви енглези гола г***а. Толико од мене, п***о једна агресорска.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA