Nike predstavio dres Brazila za Svetsko prvenstvo 2014. godine

Novi dres "karioka" tradicionalno je žut sa zelenim motivima na kragni i rubovima rukava. Na unutrašnjoj strani, iznad grba brazilske reprezentacije, ispisan je slogan: "Rođen da igra fudbal"

  • 0

Kompanija Nike predstavila je dres u kojem će fudbalska reprezentacija Brazila nastupiti na Svetskom prvenstvu 2014. godine, čiji su ujedno i organizatori. Setom promotivnih fotografija, Nejmar, Tijago Silva, David Luiz, Paulinjo i Bernard prezentovali su javnosti novu, prepoznatljivu žuto-plavu kombinaciju.

Novi dres "karioka" predstavlja spoj kulturološkog dizajna, inovacije i ekološki održivih materijala. Dizajn karakteriše tradicionalna žuta boja sa zelenim motivima na kragni i rubovima rukava. Na unutrašnjoj strani, iznad grba brazilske reprezentacije, ispisan je slogan "Rođen da igra fudbal".

- Meni, kao i svim mojim saigračima je velika čast da obučem dres nacionalne selekcije. Brazil je poseban kada je fudbal u pitanju, a ono što nas pokreće jeste želja za dobrim igrama i pobedama za našu zemlju. Ovaj dres nam spojem tehnologije i inspiracije pomaže da održimo tu želju - rekao je Nejmar, jedna od najvećih zvezda predstojećeg takmičenja.

Nova oprema fudbalske reprezentacije Brazila pomaže igraču, regulišući telesnu temperaturu tokom čitavog meča. Koristeći kombinaciju Dri-FIT tehnologije i specijalno dizajniranih rupica za ventilaciju, igraču je obezbeđeno hlađenje na najpotrebnijim mestima tokom igre.

- Kontrolišući znojenje i čineći da telo ostaje hladnije duže vreme, igrač se oseća znatno komfornije i spreman je da pruži svoj maksimum - izjavio je Martin Loti, kreativni direktor u "Nike Football".

Po prvi put, dres fudbalske reprezentacije Brazila napravljen je od recikliranih materijala i to od recikliranih flaša. Šorc sadrži 100 odsto, dres 96 odsto, a štucne 78 odsto recikliranog poliestera. Svaki komplet se sastoji u proseku od 18 recikliranih plasičnih flaša.

Dres u kojem će domaćini prvenstva nastupiti ima V-izrez i obezbeđuje udobnost i opušten izgled. Šorc kraljevsko plave boje sa belom štraftom i bele štucne, upotpunjuju popularnu kombinaciju opreme, koja je inače najprodavanija u Južnoj Americi, kada je reč o nekoj sportskoj reprezentaciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA