ZAŠTO JE NOVAK KAO OD GUME? Evo stručnog objašnjenja!

Kondicioni trener Novaka Đokovića Gebhard Fil-Griš otkrio u čemu je tajna elastičnosti svetskog broja dva

  • 3

U današnjem tenisu pored veštine i mentalne snage, fizička sprema ima glavnu ulogu. Da bi se došlo do fantastičnog stanja u kome se telo današnjih vrhunskih tenisera nalazi, potrebno je raditi po specifičnim režimima treninga i ishrane.

Najbolji primer toga je Novak Đoković koji je od trenutka kada je stupio na tenisku scenu do danas značajno promenio svoj način života, što je i te kako imalo rezultate, naročito u fizičkoj spremi.

Novakov dotatni kvalitet je svakako i neverovatna elastičnost koja mu pomaže da stigne neke teške udarce:

- Kada je Novak bio mali, počeo je da radi vežbe istezanja. Te rutinske vežbe su se ponavljale svakodnevno tokom godina i rezultat toga je Novakova elastičnost. Ishrana je, takođe, značajan deo.

- Kvalitet hrane ima veliki uticaj na ćelije mišića i određuje energiju sportiste tokom treninga i mečeva. Novaku je dijeta mnogo pomogla tokom rehabilitacije i sada je njegovo telo u odličnom stanju - rekao je sjajni nemački stručnjak Gebhard Fil-Griš, koji od 2009. godine radi sa Novakom.

Fil-Griš se dotakao i doping testa na finalu Dejvis kupa, na kome je Nole zadržan duže od pet sati.

- Mislim da ITF nije želeo da se sveti Novaku na taj način zbog njegovih izjava o slučaju Troicki. Tokom protekla dva meseca, sistem doping testova se značajno promenio. Kvalitet testova je povećan, a i sami testovi su češći. Isto je za svakog igrača, nije tako samo za Novaka. To je pozitivna promena i to je dobro za sve nas - izjavio je Fil-Griš.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata Raka

    26. novembar 2013 | 16:14

    Kad je bio mali jeo je mnogo gumenih bombona

  • vlada

    26. novembar 2013 | 18:43

    nije trulio kod privatnika kao mi, nije doručkovao u pekari a ručao na kiosku brze hrane, Trenirao čovek ceo život, hranio se zdravo i eto odgovora...Zar moraš da budeš stručnjak da bi dao odgovor na ovako nešto...

  • sasa

    26. novembar 2013 | 17:08

    Da vidimo šta će reći kad jednog švabu tako budu testirali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA