Boško Đurovski na klupi reprezentacije Makedonije

Makedonski trener, koji je doneo poslednju titulu Crvenoj zvezdi i pet godina proveo kao pomoćni trener Dragana Stojkovića Piksija u Nagoji, od 1. januara preuzeće selektorsku fotelju reprezentacije Makedonije

  • 2

Nekadašnji fudbaler i trener Crvene zvezde Boško Ðurovski imenovan je za novog selektora Makedonije, objavljeno je na zvaničnom sajtu Makedonskog fudbalskog saveza.

Kako se navodi, Ðurovski, koji je poslednjih pet godina radio kao asistent Dragana Stojkovića Piksija u Nagoji, potpisao je dvogodišnji ugovor, uz opciju da saradnja bude nastavljena na još dve.

On će funkciju selektora zvanično preuzeti 1. januara, pošto prethodno u decembru zajedno sa Stojkovićem napusti japanski klub.

Ðurovski je igračku karijeru počeo u Teteksu iz Tetova, a još kao omladinac stigao je u Crvenu zvezdu, čiji je dres nosio 12 godina (1978-1989) i bio kapiten, pre nego što je otišao u švajcarski Servet. U tom klubu počeo je trenersku karijeru, a zatim je trenirao Rad i Radnički iz Obrenovca.

Na "Marakanu" se vratio 2006. godine, prvo kao asistent Dušanu Bajeviću, a potom je kao šef stručnog štaba osvojio Zvezdinu poslednju titulu šampiona 2007. godine. Odigrao je četiri utakmice za Jugoslaviju i sedam za Makedoniju.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Murinjo

    27. novembar 2013 | 16:27

    Mnogo uspeha ZVEZDINOJ LEGENDI (Wikipedia: odigrao za Zvezdu 509 utakmicao, dao 103 gola, kao trener osvoji DUPLU krunu 2007.g....) da odvedeš Makedonce na evropsko prvenstvo 2016.g., a posle da preuzmeš reprezentaciju Srbije !!

  • Miloš Đonović

    11. februar 2014 | 21:07

    Čestitamo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA