Aršavin se vratio u Zenit

Arsenal pozajmio kapitena ruske fudbalske reprezentacije do kraja sezone

  • 0

Kapiten ruske fudbalske reprezentacije Andrej Aršavin (30) vratio se u Zenit, iz kojeg je otišao u Arsenal u zimskom prelaznom roku 2009. Ruski prvak  doveo ga je na pozajmicu do kraja sezone. Prema nezvaničnim informacijama, platiće londonskom timu milion funti. Transfer je obavljen u poslednji čas, pošto je prelazni rok u Rusiji završen u ponoć po moskovskom vremenu (21 čas po našem).

Aršavin, koji je izabrao dres sa brojem 29, izjavio je da se u svoj matični klub vratio da bi mu pomogao da sačuva titulu prvaka. Njegov debi očekuje se već 3. marta, kada se Zenit na Lužnjikima u Moskvi sastaje sa CSKA u prvom kolu nastavka prvenstva. U Ligi šampiona neće moći da učestvuje s obzirom na to da je u ovoj sezoni igrao za Arsenal u najjačem evropskom klupskom fudbalskom takmičenju.

Zenit je u prvoj utakmici osmine finala savladao Benfiku u Petrogardu sa 3:2. Revanš je 6. marta. U prvenstvu vodi sa šest bodova više od drugoplasiranog CSKA.

Aršavinov ugovor sa Arsenalom veži još godinu i po. Videće se na kraju sezone da li će Zenit da ga otkupi.

U svakom slučaju, jedan od najboljih ruskih fudbalera načinio je dobar potez, jer u Arsenalu nije bio u prvom planu, a u Zenitu ima priliku da dostigne dobru formu za Evropsko prvenstvo (Rusija u grupi sa Poljskom, Grčkom i Češkom).

Ispostavilo se da je Aršavin poslednji meč za "tobdžije" pre povratka u otadžbinu odigrao za drugi tim, u koji ga je trener Arsen Venger prekomandovao s još nekim igračima koji su u lošoj formi. Arsenal je savladao Norič sa 5:0, a Aršavin je postigao dva gola.

(Telegraf.rs / Foto: fc-zenit.ru)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA