EVROKUP: Radnički porazom zakomplikovao situaciju u grupi H

Jedini srpski predstavnik u Evrokupu u finišu meča poražen na gostujućem terenu od finskog Nilana

  • 0

Radnički će na promociju u naredni krug Evrokupa morati još da sačeka. Ekipa Miroslava Nikolića u veoma neizvesnoj završnici je poražena na gostovanju u Finskoj od domaćeg Nilana rezultatom 75:73 (21:14, 21:17, 14:20, 19:22).

Kragujevčanima u ovom meču nije pomogla ni fenomenalna partija centra Mufatu Jarua, koji je zabeležio 27 poena uz neverovatan indeks korisnosti 43. Dobra stvar je što je Radnički ovaj meč izgubio sa manje od tri razlike pa će u eventualnom krugu sa Fincima imati bolji međusobni skor.

Radnički je veoma loše odigrao prvo poluvreme u kom su Finci veoma dobro igrali u fazi odbrane pa se na odmor otišlo sa dvocifrenom razlikom u korist domaćina. Kragujevčani su se trgli u nastavku i zaigrali bolje što im je omogućilo ulazak u neizvesnu završnicu.

Marinović je na 35 sekundi do kraja doneo izjednačenje Radničkom 73:73, ali je nakon toga Radnički poslao Bilija Kiza na liniju za slobodna bacanja, a iskusni Amerikanac je oba iskoristio. Imali su gosti priliku da u poslednjem napadu pobede ili eventualno izbore produžetak, ali im to nije pošlo za rukom.

Najefikasniji kod domaćina bio je Džon Vilijamson sa 28 poena, ali je utakmicu obeležio sjajni centar Radničkog Mufatu Jaru, koji je pored ubačenih 27 poena imao i čak 18 skokova.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA