Zvezda i Partizan spremaju igračima posnu hranu!

Uprkos tome da nijedan igrač večitih rivala, prema rečima klubova, ne posti, Crvena zvezda i Partizan su spremni da izađu u susret bilo kom fudbaleru koji se na taj korak odluči

  • 2

Nema sumnje da je parola ''Ishrana je pola zdravlja'' i te kako poznata svima, pogotovo profesionalnim sportistima koji, ukoliko žele vrhunske rezultate, moraju da paze kakvu hranu unose u organizam i da se pridržavaju unapred predviđenog rasporeda.

Međutim, šta se dešava u momentu kada nastane post s obzirom na to da i među sportistima ima vernika, a Božićni post je zakucao na vrata? Tom prilikom kontaktirali smo čelnike dva najtrofejnija srpska kluba Crvenu zvezdu i Partizan kako bi saznali da li neko od igrača posti i kakva je procedura što se tiče ishrane u toj situaciji?

Generalno, saznali smo da posna ishrana i nije baš najzdravija za fudbalere koji se, ipak, povremeno odlučuju na post, ali nema onih koji su toliko dosledni da ispoštuju sve tokom godine.

U Crvenoj zvezdi su nam rekli da poseban jelovnik ne postoji, ali da, ukoliko neko od igrača odluči da posti, imaju spremnu hranu za to.

Fudbaler najpre mora da najavi svoju odluku kako bi klupski doktor naručio hranu za poseban režim ishrane.

Takođe, nevezano samo za post, postoje igrači koji ne konzumiraju određene namirnice tako da je procedura ista i već oprobana. Na primer neko ne jede piletinu ili nešto slično te mora da se javi kako bi doktor imao uvid u to.

Slične informacije dobili smo i sa druge strane Topčiderskog brda gde su u Partizanu rekli da nema igrača koji se odluči za čitav post, ali da postoje oni koji poste sredom i petkom, ali nisu hteli da imenuju.

Takođe, kao i u taboru večitog rivala, ''crno-beli'' su spremni da izađu u susret svakom fudbaleru koji se odluči da posti tako da i u ovom Božićnom, neće biti izuzetka.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikola

    29. novembar 2013 | 22:58

    Dovoljno oni poste po pitanju efikasnosti! Tu su bas pravi vernici

  • micko

    30. novembar 2013 | 08:28

    Postice oni svi uskoro jer jasle su prazne svima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA