BLAT: Ja ću ubuduće da ćutim!

Trener šampiona Izraela oduševljen je atmosferom na tribinama "Pionira" i misli da je napravio grešku uoči poslednje četvrtine utakmice u dvorani

  • 1

Makabi se provukao kroz iglene uši u Pioniru, uprkos visokom vođstvu, gosti iz Izraela su morali da strepe do poslednje sekunde, a velikog pada u igri tima iz Tel Aviva svestan je i njihov trener Dejvid Blat, koji  misli da je njegov tim igrao sjajno u više od tri četvrtine meča i da je pao u poslednjih pet minuta.

- Igrali smo 35 minuta dobru košarku i onda umalo da se desi da nam Crvena zvezda ukrade pobedu. Iako sam dugo trener, napravio sam grešku pred početak poslednje četvrtine, kada sam rekao mojim igračima da bez obzira šta se desi protivnik ne sme da postigne trideset poena, a to se upravo desilo, takvu grešku više neću napraviti - rekao je Blat, i dodao:

- Mislim da je Zvezda igrala izvanredno do poslednjeg minuta. Možda sam pogrešio i u tome što je trebalo malo više da rotiram igrače, jer nas je na kraju stigao i umor, promašili smo nekoliko otvorenih šuteva i izgubili nekoliko čistih lopti - izjavio je Amerikanac izraelskog porekla.

Navijači Crvene zvezde su bodrili svoj tim i verovali da mogu njihovi igrači da stignu prednost rivala i kada oni sami nisu, što je posebno ostavilo utiska na stručnjaka na klupi šampiona Izraela, koji misli da bi zbog ovakve igre i navijača, "crveno-beli" trebalo svake godine da imaju zagarantovano mesto u Evroligi.

- Ovo je veoma nezgodno mesto da se igra košarka. Pravi test za navijače je šta oni rade kada njihov tim gubi? Ovi navijači su pokazali da bodre svoj tim u svakom trenutku bez obzira na rezultat, guraju svoje igrače da nastave da se bore, ne dozvoljavaju im da se predaju. Mislim da zbog kvalitetatnih igrača, odličnog trenera, Crvena zvezda zaslužuje mesto u Evroligi, a uz ovako vatrene navijače, poželite da ih gledate što više možete - rekao je Blat, oduševljen atmosferom koju su napravile pristalice "crveno-belih".

Blat je otvoreno hvalio ekipe iz Srbije, pa je na pitanje da li bi radio u našoj zemlji rekao:

- Znate... Kad me pitaju da li želim da radim negde drugde, rizikujem da moj tim pomisli da želim da idem. Ali da, radio bih u Srbiji, iz dva razloga: navijači i igrači vole košarku, a radna etika je na visokom nivou, možda i na najvišem.

Očaran sjajnom podrškom koju ima beogradski klub bio je i kapiten košarkaša Makabija Šon Džejms, koji nije zbog povrede mogao da igra utakmicu.

- Bila je ovo odlična utakmica. Oba tima su igrala dobro. Mislim da je ovo najluđa dvorana u kojoj sam ikada igrao. Uspeli smo da pobedimo jer smo učinili više pozitivnijih stvari - rekao je Džejms.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    29. novembar 2013 | 09:34

    Radonjicu momcino mislim samo da je shilb trebalo da ide na zavrsnicu a ne mendela...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA