FSS: Nismo dali saglasnost Kosovu da igra prijateljske utakmice!

Fudbalska organizacija Srbije nije dala nikakvu saglasnost da Kosovo može da igra međunarodne utakmice, iako je pod ogromnim pritiskom zbog toga. Sve odluke se donose uz konsultacije sa Vladom Srbije, navodi se u saopštenju FSS-a.

  • 1

Fudbalski savez Srbije demantovao je da je dao saglasnost da Kosovo može da igra prijateljske utakmice, kako je u broju od petka najavila "Politika".

- Apsolutno su netačne sve informacije objavljene u pomenutom tekstu. Najpre, nijedan član FSS-a neće prisustvovati sednici Izvršnog odbora FIFA, niti će tom prilikom dati ma kakvu saglasnost po pitanju legalnosti rada i aktivnosti takozvanog i samoproklamovanog Fudbalskog saveza Kosova - kaže se u saopštenju srpske fudbalske organizacije.

Kako se dalje navodi, "FSS se već duži vremenski period nalazi pod izuizetnim pritiskom, naročito u poslednje dve godine" kada je reč o kosovskom fudbalu.

- Suština delovanja Fudbalskog saveza sa nadležnima u FIFA po pitanju kosovskog fudbala svodi se na stalnu i neraskidivu vezu sa čelnicima Vlade Republike Srbije, što će biti i u vremenu koje dolazi - ističe se u saopštenju FSS.

Fudbalski savez Srbije ističe da će raditi i ubuduće isključivo po instrukcijama Vlade Srbije.

- Predsednik FIFA Sep Blater je posetio ove godine predsednika Vlade Srbije Ivicu Dačića i od tada FSS čeka na dobijanje zvaničnih instrukcija o daljem radu - ističe se u saopštenju i podseća na principijelni stav predsednika UEFA Mišela Platinija da nije moguć prijem novih članica bez priznanja u okviru Ujedinjenih nacija.

FSS na kraju zaljučuje da se nada da će FIFA skinuti eventualnu temu Kosova sa dnevnog reda na sledećoj sednici Izvršnog odbora.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    29. novembar 2013 | 21:02

    Dobro da niste dali saglasnost jer niko neće da vas pita ali vi se ne bunite i ne radite ništa da to sprečite još će da idete da gledate tu utakmicu hrvatske i kosova!???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA