SRPSKA CARICA: Milica Dabović zaludela Hrvate! (FOTO) (VIDEO)

Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije neverovatno je popularna u Zagrebu, a baš ove nedelje donela je ekipi Novog Zagreba prvu istorijsku pobedu u Evroligi

  • 6

Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Milica Dabović postala je velika zvezda u Hrvatskoj! Za samo tri meseca koliko je u ekipi Novog Zagreba, izrasla je u pravog lidera na terenu, a svojim igrama vodi hrvatski tim kroz Evroligu.

Protekle nedelje srpska košarkašica donela je Zagrebu prvu pobedu ove sezone i u istoriji kluba i u najjačem takmičenju, i to protiv litvanskog Kibirskisa 70:67. Upravo je Milica svojim poenima na kraju meča presudila pobednika.

Telegraf je bio na licu mesta i bodrio Milicu u fantastičnoj utakmici u kojoj je zabeležila 27 poena, pet skokova i pet asistencija, te šest ukradenih lopti za indeks 33, koji je doveo na treće mesto najboljih igrača 4. kola ženske Evrolige.

Nakon utakmice našu caricu Milicu dočekali su hvalospevi od strane svih u klubu, počev od saigračica i njihovih roditelja, pa do trenera.

Bilo je lepo sedeti s Milicom Dabović posle utakmice u klupskom kafiću u legendarnoj dvorani "Trnsko" u Novom Zagrebu dok ljudi prilaze da čestitaju, grle je i ljube zbog briljantne igre.

Sa 16,3 poena po meču Milica je pravi lider ekipe. Tokom meča s litvanskim timom s tribina dvorane često se čulo "Ajmo Milice, "Igraj Milice", po čemu se videlo koliko navijači Zagreba veruju u našu igračicu.

- Najviše volim tih šest ukradenih lopti, a ovo ostalo ćemo zanemariti. Imala sam opterećenje jer sam bila najbolji igrač kola prošle nedelje, pa sam želela da opravdam to. Zato sam dala sve od sebe da konačno pobedimo - kaže Dabovićeva za Telegraf.

Pohvale stižu sa svih strana, ali to ne opterećuje kapitena srpske reprezentacije.

- Kad se pobedi utakmica svi te tapšu po leđima, ali do mene to ne dopire. Zahvaljujem se svima na podršci, ali sutra je novi dan i moramo da idemo dalje i da pobeđujemo, jer igramo tri lige. Znam da već na sledećoj utakmici moram da dam sve od sebe - kaže Milica i dodaje:

- Zagreb je mlada i neiskusna ekipa, ove godine su se tek okupili, a ja sam najiskusniji igrač. Od mene sve zavisi, od mene sve počinje i pokušavam da prenesem tu disciplinu koju sam naučila u Partizanu prethodne tri godine. Nadamo se da smo na pravom putu i da ćemo doći do još neke pobede.

Na pitanje da li je iznenađena tolikom pažnjom, s obzirom na to da dolazi iz Srbije, naša košarkašica odgovara:

- Možda malo, verovatno ovde poštuju moje požrtvovanje na utakmicama, borbu do samog kraja i to što se ne predajem nikada - kaže na kraju Dabovićeva.

(D. Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    1. decembar 2013 | 08:03

    kako je nije sramota prodalase hrvatima a i vas sto pisete o njoj ona nije srbkinja

  • Smjesno

    30. novembar 2013 | 22:49

    Koga je briga sta hrvati misle?! Prodala si se za pare :)

  • KUNTA KINTE BRE

    1. decembar 2013 | 01:16

    nikad neću razumeti takve naše guske. nema ni malo principa i ponosa da igra za njihove a kao da je bilo juče kad su reprezentativno igrale protiv hrvatske kad su hrvatske igračice okupljene u krugu pred sam početak susreta u glas viknule "ajmo na ćetnike". mada na kraju su izvukle deblji kraj od "čede" kao i uvek. .. sram je bilo samo to mogu da kažem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA