SAVIĆ: Zvezda je pokazala karakter u izuzetnom meču!

Šef struke vaterpolista beogradskih crveno-belih pohvalio izabranike za pobedu nad Radničkim iz Kragujevca u Superkupu Evrope i ocenio da je treća četvrtina bila presudna

  • 2

Trener vaterpolista Crvene zvezde Dejan Savić rekao je posle pobede nad Radničkim (9:8) u Superkupu Evrope da je njegova ekipa pokazala karakter i "prelomila" utakmicu u trećoj četvrtini.

- Pokazali smo izuzetan karakter. Ovo nam je četvrti trofej u godini, ali računamo ga kao prvi u novoj sezoni. Bitan nam je pehar, jurili smo ga, uostalom, kao i Radnički. Ovo je bio izuzetan meč. Presudila je treća četvrtina, u tom periodu nametnuli smo svoj ritam i umorili protivnika - rekao je Savić za Radio-televiziju Srbije posle meča u Bečeju.

Trener Radničkog Dejan Jovović rekao je da mu je žao što ekipa nije osvojila trofej, ali je istakao da je ovo, praktično, tek početak sezone.

- Imali smo pad u drugoj četvrtini u fazi napada, a posle toga smo jurili rezultatski priključak. Uspeli smo da se stabilizujemo, ali u poslednjoj deonici nedostajalo je koncentracije u završnici. Sportski je izgubiti od velikog rivala. Ostaje žal za trofejom. Pred nama su ostala takmičenja, ovo je tek početak sezone - rekao je Jovović, čija ekipa je prošle sezone osvojila Kup Evrope.

Kapiten prvaka Evrope Andrija Prlainović ocenio je da su crveno-beli ostvarili istorijski uspeh.

- Malo ekipa u istoriji vaterpola je uspelo da osvoji četiri trofeja u jednoj sezoni. Sjajno smo završili sezonu, navijači su kao i uvek bili uz nas. Ovo je još jedan veliki trofej za klub. Sada ćemo još malo da uživamo. U decembru smo manje više oslobođeni teških utakmica, sledeći veliki izazov nam je Kup Srbije - zaključio je Prlainović kome je pehar Superkupa uručio ministar omladine i sporta i bivši kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Vanja Udovičić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA