Poraz rukometašica Srbije od Hrvatske

Hrvatice u drugom kolu turnira u Vrnjačkoj Banji savladale izabranice selektora Saše Boškovića 30:29 u pripremama za predstojeće Svetsko prvenstvo

  • 2

Rukometašice Srbije izgubile su u Vrnjačkoj Banji od Hrvatske sa 30:29 u utakmici drugog kola turnira Trofej Srbija, u pripremamamza predstojeće Svetsko prvenstvo koje će biti održano u našij zemlji od 6. do 22. decembra.

Pred oko 700 gledalaca u Hali sportova "Vlade Divac" u Vrnjačkoj Banji, hrvatske rukometašice su bolje otvorile susret. Već na polovini prvog poluvremena bilo je 9:6 za Hrvatice, da bi nakon toga još više pojačale i u odbrani i napadu, i na kraju prvog poluvremena Hrvatska je vodila sa 18:11. Srpske rukometašice su mnogo grešile u napadu, što su Hrvatice znale da iskoriste.

U drugom poluvremenu promenila se igra domaćih rukometašica u napadu. Uspele su da za 15 minuta u drugom delu smanje prednost Hrvatica na 25:22. Na sedam minuta pre kraja utakmice Srbija je uspela da stigne Hrvatsku i izjednači na 27:27.

Najefikasnije u reprezentaciji Srbije bile su Sanja Damnjanović sa osam i Marija Lojpur sa šest golova. Kod Hrvatica najviše golova postigle su Andrea Penezić 8 i Maja Zebić 6 golova.

Trener Hrvatske Vladimir Canjuga poželeo je Srbiji puno uspeha na Svetskom prvenstvu.

Trener srpskih rukometašica Saša Bošković zahvalio se Hrvatskoj što je došla na turnir i rekao da su se njegove rukometašice lošije kretale.

- Ne može da se pobedi Hrvatska u jednom poluvremenu. Kretanje nam je još uvek problem, na tome ćemo poraditi do početka Svetskog prvenstva -  rekao je Bošković.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zika

    30. novembar 2013 | 22:57

    I opet ovi hrvati:)

  • Niko i nista

    1. decembar 2013 | 09:01

    Pa sta bolji su hrvati ja sam iz bosne a zivim u Novi Pazar i. Hrvati samo napred

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA