ATP Dubai: Nole juri četvrti "brod"

Ukoliko odbrani titulu, Đoković će postati prvi igrač sa četiri uzastopna trijumfa u Emiratima. Učestvuju i Novakov mlađi brat Marko i Tipsarević, Zimonjić u dublu

  • 0

U nedelju se završava VTA turnir u Dubaiju, ali na terenima teniskog centra "Avijejšn klub" biće mirno samo dva dana, pošto u utorak počinje ATP turnir, najveći iz serije 500. Titulu brani najbolji igrač sveta Novak Đoković, koji je ovde slavio tri puta zaredom, a prošle godine u finalu je savladao Rodžera Federera 2:0.

Na turniru u Dubaiju okupiće se gotovo svi najbolji teniseri sveta, iz Top 10 izostaju samo drugi reket sveta Rafael Nadal i peti David Ferer. Od srpskih tenisera, pored branioca titule, gledaćemo Janka Tipsarevića, koji je postavljen za sedmog nosioca, kao i Novakovog mlađeg brata Marka, koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora.

Uz mlađeg Đokovića, zahvaljujući vajld kardu na turnir su "upali" i sin legendarnog atletičara Sergeja Bubke Sergej Junior, kao i domaći takmičar Omar Avadhi. Đokovići su iskoristili boravak Bubke Seniora u Dubaiju da odigraju nekoliko gemova s njim i njegovim sinom Juniorom.

Danas je obavljen žreb za turnir. Dva najboja srpska igrača nalaze se u istoj četvrtini kostura i moguć je njihov susret u četvrtfinalu, dok je mlađi Đoković u drugoj polovini žreba. Novakov prvi protivnik je Marsel Štebe iz Nemačke, a Tipsarević će ukrstiti rekete sa ruskim teniserom Igorom Kunjicinom. Mlađi Đoković igraće protiv kvalifikanta u prvom kolu, a ako preskoči prvu prepreku, čeka ga težak posao u drugom kolu i okršaj sa Huanom Martinom del Potrom.

Na turiru učestvuje i Nenad Zimonjić u konkurenciji parova sa svojim stalnim partnerom Mikaelom Ljodrom. Njih dvojica su prvi nosioci, a u prvom kolu igraće protiv tunisko-turske kombinacije Džaziri-Ilhan. Zimonjić je jednom bio šampion Dubaija 2007. godine,  kada je u finalu sa Fabrisom Santorom pobedio Bupatija i Štjepaneka 2:1.

Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od milion i sedamsto hiljada dolara. Ukoliko odbrani titulu, Đoković će postati prvi igrač sa četiri uzastopna trijumfa u Emiratima.

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA